TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.21.

Reagált a Debrecen, miután Dzsudzsák Balázs magából kikelve üvöltött

Megsemmisítő verést mért múlt hétvégén a Paks idegenben a Debrecenre a labdarúgó NB I-ben. Dzsudzsák Balázs ordibált a lefújást követően, a klub most közleményt adott ki az elmúlt nap káoszáról.

A Debrecen nem kezdte jó formában az idei labdarúgó NB I-et, ezért a vezetőség augusztus végén menesztette Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt. Hamar kiderült, hogy a probléma nem feltétlen a szerb mesterrel volt, utódja, Máté Csaba egyelőre tehetetlen a Lokival. A csapat elvesztette az elmúlt négy bajnokiját, legutóbb ráadásul hazai pályán kapott egy brutális pofont a Pakstól (0-5). A lefújást követően Dzsudzsák Balázs magából kikelve üvöltözött, miközben Megyeri Balázs kapus épp interjút adott a televíziónak. A szurkolók sörrel locsolták meg a játékosokat és levetették róluk a mezt. A klub megelégelte a káoszt és hétfő este közleményt adott ki a jelenlegi helyzetről.

Dzsudzsák Balázs, Debrecen
Dzsudzsák Balázs (középen) nem bírta idegekkel a DVSC szenvedését Fotó: Czinege Melinda

Ezt üzente a DVSC

A közleményt teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

"Az elmúlt hetek eredménytelensége és az utolsó, vállalhatatlan mérkőzés után hétfőn a többségi tulajdonos képviselői és a klub vezetői értékelték a helyzetet, és szankciókról, valamint a jövőbeli klubműködésről is hoztak döntéseket.

Az egyik ilyen döntés az, hogy a klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart, amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha a szombati bajnokin legyőzik idegenben a Székesfehérvárt, valamint utána sikerrel veszik a mezőkövesdi kupamérkőzés jelentette akadályt is. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel.

Az edzői stáb munkáját illetően a fehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupamérkőzés után, összességében értékel a klubvezetés, a játékosok felé támasztott követelményekkel összhangban lévő, komoly elvárásokat kommunikálták feléjük. Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják.

Fentiekhez kapcsolódóan a DVSC vezetősége arról is döntött, hogy átalakítja a szervezeti struktúráját és a mai naptól a sportigazgatói feladatokat más konstrukcióban látja el. Ennek megfelelően Hayk Hovakimyan – elismerve és megköszönve a DVSC-ért az elmúlt 2 és fél évben végzett értékes munkáját – nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként folytatja tovább" - írta a DVSC.

A Debrecen tíz fordulót követően (ebből kilenc bajnokit játszott le) hét pontot gyűjtve a kieső, 11. helyen áll. Ahogy a közleményből kiderül, a klub legközelebb október 26-án, szombaton a Fehérvár ellen próbál meg javítani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek