Létrehozva: 2024.09.19. 16:00
Módosítva: 2024.09.19. 16:20

Varga Viktor házát teljesen ellepheti a dunai árvíz

Az énekes házának alsó szintjét már elöntötte a dunai árvíz, és szerdán elővigyázatosságból vissza sem akarták engedni az énekest az otthonába. Varga Viktor elmesélte nekünk, hogy ki van centizve a vízállás, még az is lehet, hogy a felső szintre is betör majd a víz.

Varga Viktor árvízveszélyes helyen épült házát öntötte már el a víz, így különösebben nem idegeskedett a mostani történések miatt, de azért nyilván nem zökkenőmentes, amikor az otthona alsó szintje víz alatt van.

Varga Viktor
Varga Viktor házát teljesen elöntheti a dunai árvíz (Fotó: Máté Krisztián)

Nem biztos, hogy az emelet megússza

Az énekes folyamatosan tájékozódik a vízállásról, jelenleg szombatra ígérik a tetőzést azon a szakaszon, ahol ő lakik. 

Körülbelül egy métert jósolnak még, ami azért necces, mert pont ekkora vízmagasságot bírnék még. Ha annál följebb jön a víz, akkor a felső szintet is elönti, és itt van az összes cuccom, följebb már nincs hova mennem. Nagyon ki van centizve. Nem tudok ez ellen tenni semmit, mert a felső szinten is egy deszkasor van, ami félkész, a deszkák között ugyanúgy feljön a víz, ez van. Olyan ez, mint egy stég, egyelőre pont ugyanaz a struktúra.

Viktor kérdésünkre elárulta, hogy azon a területen nagyon jó közösség él, de nem szoktak semmit ajánlgatni egymásnak, az ott élők pontosan tudják, hogy mi a teendő ilyenkor. 

„Itt nem tanácsol senki semmit. Éld túl, várd meg, hogy vége legyen, aztán rakj rendet! Egyébként most pont úgy érzem magam, mint amikor egyszer a Titicaca-tónál jártam, és két hetet az ottani indiánokkal laktam. Ők nádból építenek mindent, nádszigetet, nádházat, és nádhajóval közlekednek a szigetek körül. Ott sem volt semmi, csak komposzt WC meg egy gyertya és kész. Pont ugyanilyen hangulat van most itthon is.” 

Úgy fogom fel az egészet, mint egy amazonasi nomád nyaralást. Hallgatom itthon a víz bugyogását, mert tele van minden járatokkal, és ahogy megtelik, olyan a hangja, mint a gejzíreknek. Nagyon különös világ ez. Teljesen nyugodt vagyok, jó idegrendszerem van hozzá.

Visszaengedték Varga Viktort a házába

Az énekes szerdán edzőcuccban indult el otthonról, de haza már nem mehetett, mert behajtási engedély kellett a területre. Végül sikerült elrendezni a dolgot, mint mondja, 0-24 óráig tartó ellenőrzést kaptak, kint vannak a rendőrök, polgárőrök és a vízirendőrök is, hogy tényleg csak az mehessen be, aki ott lakik. 

„Nem kell vigyázni ránk, mert nem véletlenül élünk itt. Nekem ez az első három árvizem ebben az évben, de a többiek 50 éve itt laknak, és soha nem volt semmi gond. Mindenki jár dolgozni, árvíz idején is, nem randalírozunk itt, hanem élni akarunk, ugyanúgy, ahogy eddig.”

Nem érzem azt, hogy már most szükség lenne evakuálásra, mert a fölső szintjén mindenki tud még lakni. Az áramot lekapcsolták, ezt tudtuk, hogy így lesz, de ezt vállaltuk. Vettem most egy halom gyertyát, nagyon jó fénye van. A meleg víz már az elején elveszett, le kellett szerelni a bojlert, mert az is lent volt. Most azt mondanám, hogy félkomfortos a ház.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek