OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.10.21.

Óriási kihívás olimpiai bajnokunk előtt, Gulyás Michelle új sportágat tanul meg

Két hónapnyi, jól kiérdemelt pihenést követően ismét keményen edz a női öttusázás párizsi olimpia bajnoka.Gulyás Michelle már az akadályversenyre készül.

Gulyás Michelle csodásan zárta le magyar szempontból a párizsi olimpiát, az öttusázó az utolsó minket érintő versenyszámban szerezte hatodik aranyérmünket. Kimagasló kombinált, lézerlövészet-futásával jött fel a második helyről az elsőre. És most itt az újabb feladvány: a sportágból törölt lovaglás helyett az akadály versenyszámra kell hatékonyan felkészülnie.

Gulyás Michellse
Gulyás Michelle óriásit hajrázva nyert aranyat Párizsban Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

 

Gulyás edzője, az úszósportból jól ismert Magyarovits Zoltán a sportolónő előtt álló feladatokról beszélt. Érintette az új verenyszámot is.

"Ebben a fizikai igénybevétellel együtt járó számban alighanem minden versenyző közel azonos eredményeket ér majd el. Kedvező, hogy az UTE máris birtokol egy „gyakorló-ketrecet”, abban Michelle is elmélyítheti tudását, hiszen 2025 februárjában kezdődnek a Világ Kupa-viadalok" - nyilatkozta a Ripostnak a mesteredzői címet pár napja kiérdemelt, Gulyás úszó-felkészítését végző Magyarovits Zoltán, aki Kós Hubert úszó olimpiai bajnok aranyérméből is vastagon kivette a részét, így hát okkal nevezhető kétszeres olimpiai bajnok szakembernek.

Az akadálypálya-bizonyítás kapcsán érzékeny döntéseket kell jól meghoznunk. Ez a versenyrész ugyanis a karok, lábak, törzs izomzatának további erősítését elengedhetetlenné teszi. Michelle filigrán alkat, miből következően az izomerő túlzott növelése hátrányosan érintené őt az úszásban, vívásban, lézer-futásban, ezekben elvárt a lazaság, a gyors reagálóképesség. Más hozzáértők tanácsait is figyelembe vesszük e bonyolult kérdéskör tökéletes megoldása érdekében.

A civilben bűnügyi nyomozó főhadnagy hölgyet az úszásban felkészítő Magyarovits elárulta: igencsak ügyesen taktikáztak az olimpián.

"Michelle-lel és vezetőedzőjével, Tibolya Péterrel Párizs előtt abban egyeztünk meg, hogy a 2024 elején teljesített 200 m-es úszása 2:07 perces idejéből 4-5 másodpercet „visszafogunk” abból a célból, hogy a záró, kombinált számra maradjon kellő frissessége, energiája. Ezt a tervet tökéletesen végrehajtotta, hiszen úszásban 2:12.44 perccel másodikként zárt, majd zárásként ugyanolyan látványosan klasszikus futással szerzett első helyet, amint 1972-ben Münchenben tette azt a sportági ikon, Balczó András."

- mondta Magyarovits. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek