Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.14.

Gulyás Michelle aranyéremmel búcsúzott a lovaglástól, ez mentheti meg az öttusát

Dr. Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázónk máig nem tér napirendre afelett, amit Versailles-ban vasárnap látott: a magyar olimpiai csapat hatodik aranyát, Gulyás Michelle végső diadalát tökéletesnek nevezi.

Dr. Török Ferenc az öttusasport legendája szerint Gulyás Michelle vasárnapi végső öttusázó-diadalának a sportolónő remek vívása és a kiváló lóállomány adott alapot. 

Gulyás Michelle az utolsó számban hajrázott remekül

Az 1964-es tokiói nyári játékokon egyéniben, rá négy évre pedig csapatban is diadalmaskodó klasszis elárulta: a kör- és bónuszvívásban Gulyás egyaránt tökéleteset nyújtott, nem beszélve a záró lézer futó tusáról.

- Nagyszerűen osztotta be az erejét az 5-ször 600 méteres futásban és a közbeeső állomáson  jól is lőtt, a tüdőszaggató rohanásban a lézer-pisztolyát is mesteri módon kezelte, így világrekorddal érdemelte ki az első helyét, ami a „régi öttusa” ötkarikás búcsúja, tudniillik a lovaglás helyett jön az akadálypálya 

– mondta Török doktor, aki utólag helyesli a magyar sportági szövetség azon - éles viták után meghozott - döntését, amelynek értelmében végül Gulyásnak adták az egyik párizsi rajtjogot. 

Az nem lepett meg, hogy Michelle a lovaglásban frenetikusan szerepelt, hozzá hasonlóan a versenyzők zöme is, elvégre a franciák és a nemzetközi öttusa szövetség nem engedhette meg magának ugyanazt a blamát, ami 2021-ben Tokióban előfordult. Ott ugyanis a gyenge tudásszintű négylábúak döntő faktorrá léptek elő. Ha arra gondolok, hogy éppen ezt a számot, a lovaglást veszik ki a sportág műsorából, igencsak szomorú vagyok, és ezzel a döntéssel messzemenően nem tudok egyetérteni.

Török amúgy más megoldást javasolt a tusacserére, de azt lesöpörték az asztalról:  szerinte a mountain bike-hoz hasonló kerékpáros erőpróba jobban illett volna lovaglás helyére.

 Fábián László, a MOB főtitkára, aki az 1988-as szöuli játékokon csapatban nyert, abban biztos volt, hogy Gulyás a legjobb hat között fogja folytatni a végső döntő küzdelmi szakaszban.

"Ezt „megágyazta” magának a valóban sporthistóriába illő emlékezetes vívásával, kár, hogy éppen ebben a tusában gyengélkedtek férfi versenyzőink. Máig nem értem, hogy a lovaglástól miért búcsúzik a sportág, miért kerül ki a modern pentatlon műsorából?! Elvégre ez az egyetlen szám, ami a nézők figyelmét valóban felkeltette. Hogy a helyére érkező akadálypálya miként írja át a sportág jövőjét, ezt nem tudom"

 – összegzett Fábián. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek