Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KIAJOBB

Szerző SK

Létrehozva: 2024.08.11.
Módosítva: 2024.08.11.

A rendőrség sem hagyta szó nélkül a magyarok olimpiai aranyát

Jó tanuló, jó sportoló a magyar olimpiai csapat legújabb aranyérmese. Gulyás Michelle öttusázó vadregényes élete csak most kezdődik el.

Gulyás Michelle öttusázó fantasztikus teljesítménnyel aranyozta be számunkra az olimpia zárását. A magyar sportoló olimpiai bajnok lett Párizsban, a 2024-es olimpián, azaz ő nyerte meg a sportágban az utolsó olyan döntőt, amelyen a lovaglás is szerepelt a számok között. Mindezt úgy, hogy a 23 éves sportolót július elején még ki sem akarta vinni az olimpiára a szövetségi kapitány.

Gulyás Michelle
Gulyás Michelle, a boldog olimpiai bajnok 

Gulyás Michelle már gyerekként igazi világvándor volt, mivel édesapja vezetőként dolgozott az olajiparban. Michelle Londonban született, a nővére Ománban, öccse Olaszországban, de éltek Szlovéniában is. Anyanyelvi szinten beszél angolul, sőt, édesapjával is így kommunikál - derül ki a Magyar Nemzet összeállításából. 

Gulyás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán bűnügyi nyomozónak tanult, ötösre védte meg a szakdolgozatát, és az államvizsga miatt 2023-ban a versenyzést is a háttérbe szorította, kihagyta az ankarai Világkupa-döntőt. Jelenleg a rendészettudományi kar állományában dolgozik, főként toborzással és a sportélet fejlesztésével foglalkozik.
Sőt, a rendőrség elsőként gratulált vasárnap az aranyéremhez.

 

"Miközben az olimpiára készült, népszerűsítő előadásokkal a toborzásban segített, emellett az egyetemi sportversenyek szervezéséből is aktívan kivette a részét. Már jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mester szakára, kiberbiztonsággal foglalkozik majd. És reméljük, az öttusát sem hagyja abba. Kinyomoz még egy-két utat, amely a győzelemhez vezet"

- írták a rendőrök Gulyásról.

Gulyás Michelle aranyérme után lemondott a kapitány

Gulyás az elmúlt években a legjobb magyar öttusázó volt, a válogatási elvek alapján azonban mégsem ő mehetett volna ki idén az olimpiára. A korábbi olimpiai bajnok, Martinek János kapitány ezért nem is őt jelölte a keretbe, végül a szövetség elnöksége titkos szavazással, 9-2-vel döntött Gulyás mellett. Az öttusa mindenképpen nyert a döntéssel.
Martinek az aranyérem után kiemelte, emiatt nem volt feszültség a csapaton belül, ennek ellenére úgy érzi, életének ezt a szakaszát le kell zárnia, s nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek