SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Maca néni

2 hónapja

Cirkuszi állatok menedéke lett az új magyar szafari park

Ifj. Richter József valóra váltotta álmát azzal, hogy kedd délelőtt megnyitotta Nagykőrösön a Richter Safari Parkot.

Szerző Maca néni

Csak kapkodtuk a fejünket kedd délelőtt, amikor megérkeztünk Nagykőrösre, ahol megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójának megvalósult álma, a hatalmas területű Richter Safari Park, ami amellett, hogy remek családi programnak ígérkezik, fontos célt is szolgál, hiszen olyan állatok élhetik itt boldog „nyugdíjas éveiket”, melyek korábban hosszú éveken át szerepeltek különböző cirkuszi társulatok manézsain. 

Fotó: Ripost

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Nagykőrös polgármestere, dr. Czira Szabolcs, aki köszönetet mondott a Richter cirkuszdinasztiának, amiért éppen a Pest megyei településre esett a család választása. Kiemelte, hogy ezzel komoly turisztikai célponttá tették a várost, hiszen ki ne szeretné testközelből megcsodálni a zebrákat, elefántokat, lámákat, tevéket, melyek ráadásul hozzászoktak az ember közelségekéhez és boldogan falatozzák a zoo csemegét, akár kézből is. 

A beszédek és az ünnepélyes szalagátvágás után a Ripost munkatársainak is lehetősége nyílt arra, hogy bejárják a park majd 3 kilométeren át vezető, autóval és kisvasúttal is használható útjait, melyet végig kifutók szegélyeztek. Útközben találkoztunk a fent említett állatokkal, de a park a következő napokban újabb és újabb lakókat fogad majd. Az állatok hosszú sora után egy látványos dínó-park tárult a szemünk elé. Az időutazás után megérkeztünk a gyermekek számára kialakított kalandparkhoz, ahol helyet kapott egy 30 méter magas óriáskerék is, az úgynevezett Safari Eye, melyről csodás kilátás nyílik a park egész területére. Itt bőséges ebéd várta stábunkat és a megnyitó vendégeit. evés közben pedig a fejünk fölött kifeszített kötélpályán a legendás artistapáros Simet László és Lakatos Zsuzsanna mutatta be vérfagyasztó motoros produkcióját, ami egyébként egész nyáron szerepel majd a területen felállított cirkuszi sátor műsorában. 

Fotó: Ripost

Lapunk az esemény közben elkapta néhány szóra a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Safari Park alapító-igazgatóját ifj. Richter Józsefet, aki örömmel mesélt megvalósult álmáról. 

„Világ életemben egy előrelátó, újító ember voltam. Egyelőre még jogszabály nem tiltja a vadállatok, cirkuszi állatok szerepeltetését, de megelőzőm ezt az eshetőséget azzal, hogy létrehoztam ezt a hatalmas szafari parkot, ami állatkertként is működik. Itt elhelyezésre kerülhetnek a cirkuszi állatok és nem csak a Magyar Nemzeti Cirkusz állományából” – kezdte lapunknak a az artista, aki egyben a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója is. 

Fotó: Ripost

„Készülünk egy dínó parkkal és itt van egy óriáskerék is, az úgynevezett Safari Eye, amiről a teljes területet belátni. Természetesen tartunk cirkuszi előadásokat, melynek része egy motoros bemutató is. Tulajdonképpen egy kis ízelítőt kapnak majd a látogatók a cirkusz világából. Nyáron pedig lesz elefántfürdetés is a park tavában. Vagyis a család minden tagjának tartogatunk látnivalót” – árulta el az ünnepélyes megnyitón ifj. Richter József, akivel gyakran találkozhatnak majd parkba látogató vendégek is, hiszen maga is porondra lép majd az előadások során.

Jó buli!

Szerző Maca néni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Drámai fotók: Sorház lángolt Budapesten, 17 embert menekítettek a tűzoltók

borsonline.hu

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

vg.hu

Ez a háttérhatalom irányítja a pornóipart

ripost.hu

Olaj nélkül sül a diétás lángos

mandiner.hu

Életutak a politikai karrier után – Mesterházy munkát keres, Bangóné glettel

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

ripost.hu

Így marad ragyogóan fehér a kedvenc nyári ruhád

ripost.hu

Nem és nem akarunk hinni a szemünknek! Varga Irén újra "főz"

ripost.hu

Egyre durvábbak a magyar leánybúcsúk

ripost.hu

Sztriptíz a medencében, csupasz mellekkel emelkedik ki a vízből a vadóc álomnő

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Sosem látott, exkluzív képek kerültek elő Pécsi Ildikóról

SZTÁRDZSÚSZ

Nem titok többé, Schmuck Andor óriási bejelentést tett

SZTÁRDZSÚSZ

Köllő Babett: Ha valaki mellé odaállok, az nem kamu

SZTÁRDZSÚSZ

Már nem csak színészkedik: Ezt a hivatást választotta Oroszlán Szonja

SZTÁRDZSÚSZ

Hatalmas átalakulás: Nem fogott a sértés Horváth Grétán - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Jön a baba Megyeri Csilláéknál? A követők máris találgatnak - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Könyvet ír életéről Dietz Gusztáv, a legendás "portoló"