Létrehozva: 2022.04.13.
Módosítva: 2022.04.13.

Cirkuszi állatok menedéke lett az új magyar szafari park

Ifj. Richter József valóra váltotta álmát azzal, hogy kedd délelőtt megnyitotta Nagykőrösön a Richter Safari Parkot.

Szerző Maca néni

Csak kapkodtuk a fejünket kedd délelőtt, amikor megérkeztünk Nagykőrösre, ahol megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójának megvalósult álma, a hatalmas területű Richter Safari Park, ami amellett, hogy remek családi programnak ígérkezik, fontos célt is szolgál, hiszen olyan állatok élhetik itt boldog „nyugdíjas éveiket”, melyek korábban hosszú éveken át szerepeltek különböző cirkuszi társulatok manézsain. 

Fotó: Ripost

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Nagykőrös polgármestere, dr. Czira Szabolcs, aki köszönetet mondott a Richter cirkuszdinasztiának, amiért éppen a Pest megyei településre esett a család választása. Kiemelte, hogy ezzel komoly turisztikai célponttá tették a várost, hiszen ki ne szeretné testközelből megcsodálni a zebrákat, elefántokat, lámákat, tevéket, melyek ráadásul hozzászoktak az ember közelségekéhez és boldogan falatozzák a zoo csemegét, akár kézből is. 

A beszédek és az ünnepélyes szalagátvágás után a Ripost munkatársainak is lehetősége nyílt arra, hogy bejárják a park majd 3 kilométeren át vezető, autóval és kisvasúttal is használható útjait, melyet végig kifutók szegélyeztek. Útközben találkoztunk a fent említett állatokkal, de a park a következő napokban újabb és újabb lakókat fogad majd. Az állatok hosszú sora után egy látványos dínó-park tárult a szemünk elé. Az időutazás után megérkeztünk a gyermekek számára kialakított kalandparkhoz, ahol helyet kapott egy 30 méter magas óriáskerék is, az úgynevezett Safari Eye, melyről csodás kilátás nyílik a park egész területére. Itt bőséges ebéd várta stábunkat és a megnyitó vendégeit. evés közben pedig a fejünk fölött kifeszített kötélpályán a legendás artistapáros Simet László és Lakatos Zsuzsanna mutatta be vérfagyasztó motoros produkcióját, ami egyébként egész nyáron szerepel majd a területen felállított cirkuszi sátor műsorában. 

Fotó: Ripost

Lapunk az esemény közben elkapta néhány szóra a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Safari Park alapító-igazgatóját ifj. Richter Józsefet, aki örömmel mesélt megvalósult álmáról. 

„Világ életemben egy előrelátó, újító ember voltam. Egyelőre még jogszabály nem tiltja a vadállatok, cirkuszi állatok szerepeltetését, de megelőzőm ezt az eshetőséget azzal, hogy létrehoztam ezt a hatalmas szafari parkot, ami állatkertként is működik. Itt elhelyezésre kerülhetnek a cirkuszi állatok és nem csak a Magyar Nemzeti Cirkusz állományából” – kezdte lapunknak a az artista, aki egyben a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója is. 

Fotó: Ripost

„Készülünk egy dínó parkkal és itt van egy óriáskerék is, az úgynevezett Safari Eye, amiről a teljes területet belátni. Természetesen tartunk cirkuszi előadásokat, melynek része egy motoros bemutató is. Tulajdonképpen egy kis ízelítőt kapnak majd a látogatók a cirkusz világából. Nyáron pedig lesz elefántfürdetés is a park tavában. Vagyis a család minden tagjának tartogatunk látnivalót” – árulta el az ünnepélyes megnyitón ifj. Richter József, akivel gyakran találkozhatnak majd parkba látogató vendégek is, hiszen maga is porondra lép majd az előadások során.

Jó buli!

origo.hu

Szabadulnának a sztárok az Azahriah-jegyektől

ripost.hu

Gyanús jelek: kibékült T. Danny és Kecskés Enikő?

borsonline.hu

Csodálatos örömhírrel indul a nap: újra kisbabát ringathat Kiss Ramóna

hirtv.hu

Politikai hobbista - Szentkirályi Alexandra: Karácsonynak az is bele van írva a zoknijába, melyik a jobb és melyik a bal + videó

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

mandiner.hu

Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán

ripost.hu

Durván bekavar az univerzum, drámai fordulat jön 3 csillagjegy kapcsolatában

ripost.hu

Te felismered a magyar retró slágereket a szövegük alapján? - Kvíz

ripost.hu

Nem hiszel a szemednek: világsztár mellett feszít PSG Ogli

ripost.hu

Mi történik a Fradinál? Nem kért a sztárjátékos a csapatból

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Rémálommá változott a klipforgatás: Baby Gabi autója is odalett

SZTÁRDZSÚSZ

A TV2 sztárja sosem gondolta volna, hogy egy legenda lesz a mentora

SZTÁRDZSÚSZ

„Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva jelentette be testvére: legyőzte a rák a közkedvelt filmproducert

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt senki nem gondolta volna: Kulcsár Edina többször is vágott már oda G.w.M-nek viccből

SZTÁRDZSÚSZ

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

SZTÁRDZSÚSZ

Berki Mazsi bevallotta: ezért csináltatta meg a mellét