Létrehozva: 2022.04.13.
Módosítva: 2022.04.13.

Cirkuszi állatok menedéke lett az új magyar szafari park

Ifj. Richter József valóra váltotta álmát azzal, hogy kedd délelőtt megnyitotta Nagykőrösön a Richter Safari Parkot.

Szerző Maca néni

Csak kapkodtuk a fejünket kedd délelőtt, amikor megérkeztünk Nagykőrösre, ahol megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójának megvalósult álma, a hatalmas területű Richter Safari Park, ami amellett, hogy remek családi programnak ígérkezik, fontos célt is szolgál, hiszen olyan állatok élhetik itt boldog „nyugdíjas éveiket”, melyek korábban hosszú éveken át szerepeltek különböző cirkuszi társulatok manézsain. 

Fotó: Ripost

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Nagykőrös polgármestere, dr. Czira Szabolcs, aki köszönetet mondott a Richter cirkuszdinasztiának, amiért éppen a Pest megyei településre esett a család választása. Kiemelte, hogy ezzel komoly turisztikai célponttá tették a várost, hiszen ki ne szeretné testközelből megcsodálni a zebrákat, elefántokat, lámákat, tevéket, melyek ráadásul hozzászoktak az ember közelségekéhez és boldogan falatozzák a zoo csemegét, akár kézből is. 

A beszédek és az ünnepélyes szalagátvágás után a Ripost munkatársainak is lehetősége nyílt arra, hogy bejárják a park majd 3 kilométeren át vezető, autóval és kisvasúttal is használható útjait, melyet végig kifutók szegélyeztek. Útközben találkoztunk a fent említett állatokkal, de a park a következő napokban újabb és újabb lakókat fogad majd. Az állatok hosszú sora után egy látványos dínó-park tárult a szemünk elé. Az időutazás után megérkeztünk a gyermekek számára kialakított kalandparkhoz, ahol helyet kapott egy 30 méter magas óriáskerék is, az úgynevezett Safari Eye, melyről csodás kilátás nyílik a park egész területére. Itt bőséges ebéd várta stábunkat és a megnyitó vendégeit. evés közben pedig a fejünk fölött kifeszített kötélpályán a legendás artistapáros Simet László és Lakatos Zsuzsanna mutatta be vérfagyasztó motoros produkcióját, ami egyébként egész nyáron szerepel majd a területen felállított cirkuszi sátor műsorában. 

Fotó: Ripost

Lapunk az esemény közben elkapta néhány szóra a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Safari Park alapító-igazgatóját ifj. Richter Józsefet, aki örömmel mesélt megvalósult álmáról. 

„Világ életemben egy előrelátó, újító ember voltam. Egyelőre még jogszabály nem tiltja a vadállatok, cirkuszi állatok szerepeltetését, de megelőzőm ezt az eshetőséget azzal, hogy létrehoztam ezt a hatalmas szafari parkot, ami állatkertként is működik. Itt elhelyezésre kerülhetnek a cirkuszi állatok és nem csak a Magyar Nemzeti Cirkusz állományából” – kezdte lapunknak a az artista, aki egyben a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója is. 

Fotó: Ripost

„Készülünk egy dínó parkkal és itt van egy óriáskerék is, az úgynevezett Safari Eye, amiről a teljes területet belátni. Természetesen tartunk cirkuszi előadásokat, melynek része egy motoros bemutató is. Tulajdonképpen egy kis ízelítőt kapnak majd a látogatók a cirkusz világából. Nyáron pedig lesz elefántfürdetés is a park tavában. Vagyis a család minden tagjának tartogatunk látnivalót” – árulta el az ünnepélyes megnyitón ifj. Richter József, akivel gyakran találkozhatnak majd parkba látogató vendégek is, hiszen maga is porondra lép majd az előadások során.

Jó buli!

Szerző Maca néni

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

vg.hu

Beszakadt a forint, kilőtt az olaj, menetel az arany és hatalmas mínuszban Európa Izrael iráni csapását követően

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel

SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

SZTÁRDZSÚSZ

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban