KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.18.

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

Újabb elképesztő fordulatot vett a korábban már halottnak nyilvánított Karl-Erivan Haub multimilliárdos német vállalkozó ügye.

Moszkvában élhet Karl-Erivan Haub német milliárdos vállalkozó, az OBI és a KiK üzletláncok korábbi tulajdonosa, aki 2018-ban tűnt el síelés közben a svájci Alpokban, majd 2021-ben halottá nyilvánították - írja egy napokban megjelent oknyomozó cikkében a német RTL kereskedelmi csatorna online kiadása. A portál beszámolója szerint Haub annak idején csak megrendezte az eltűnését, hogy észrevétlenül elszökhessen Oroszországba a nála 20 évvel fiatalabb szeretőjéhez, akivel a mai napig együtt él az orosz fővárosban.

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el síelés közben

Közel 7 milliárd eurós nettó vagyonával Karl-Erivan Haub Németország huszadik leggazdagabb embere volt, amikor 2018 április 7-én rejtélyes körülmények között eltűnt a svájci Matterhorn-csúcs alatt található Zermatt faluban. A Tengelmann csoport (hozzájuk tartozik az OBI és a KiK is) korábbi vezérigazgatóját akkor látták utoljára, amikor a hajnali órákban beszállt egy síliftbe. Akkori feltételezések szerint Haub edzeni indult a hegyekbe, ugyanis részt akart venni a "Patrouille des Glaciers" nevű svájci sítúra-versenyen, amelyet korábban több alkalommal is teljesített. 

Haub tapasztalt síalpinista volt, az edzője pedig korábban azt nyilatkozta, hogy a férfi mindig nagyon odafigyelt a biztonságra, ezért furcsállta, hogy az eltűnése napján egyedül indult a csúcsra.

Eltűnése után a hatóságok hat napon keresztül keresték helikopterekkel és kutyás mentőcsapatokkal Haubot, de nem jártak sikerrel. Mivel a holtteste sosem került elő, a kölni bíróság csak három évvel később, 2021-ben nyilvánította halottnak a milliárdos vállalkozót, akinek a vagyonát ekkor örökölte meg a felesége és két gyermeke.

Karl-Erivan Haub eltűnésének ügye néhány hete vett újabb fordulatot, amikor a kölni ügyészség nyomozást rendelt el a testvére, Christian Haub ellen, akinek a gyanú szerint bizonyítékai lehetnek arról, hogy a halottnak nyilvánítót bátyja még életben van. Christian korábban állítólag egy amerikai-izraeli magán titkosszolgálatot kért fel a bátyja felkutatására, akit meg is találtak és többször lefotóztak Moszkvában. A Stern magazin 2023 márciusi beszámolója szerint a képeken látható személy és Haub között körülbelül 90 százalékos volt a megegyezés.

A nemrég elrendelt kölni nyomozást vezető ügyészek ugyanakkor arra is rámutattak, hogy az hatóságoknak mindeddig nem volt oka arra, hogy a német eltűnt személyekről szóló törvény rendelkezései szerint Karl-Erivan Haub halálhírének törlését kérjék.

Karl-Erivan Haub feltételezett orosz szeretője, Veronika Ermilova

Az RTL nemrég megjelent tényfeltáró cikke szerint Haub egyértelműen nem halt meg 2018 áprilisában, hanem a Matterhorn déli lejtőin átsíelt Olaszországba, majd onnan Moszkvába szökött az orosz szeretőjéhez, a nála 20 évvel fiatalabb Veronika Ermilovához. Megdöbbentő állításait a hírportál arra alapozza, hogy az eltűnése előtti három napban Haub 13-szor hívta fel Ermilovát, az egyik beszélgetésük pedig több mint egy óráig tartott. Árulkodó továbbá, hogy a titokzatos orosz szerető egy sítáborokat szervező szentpétervári cég igazgatója, amely 2018-ban többször szervezett kirándulásokat a svájci Zermattba.

Egy korábbi rendőrségi vizsgálat felfedte, hogy eltűnése előtt Haub élete szorosan összefonódott a Ermilovával, akiről korábban az a hír járta, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozik. A nőt „vékonynak sportosnak írták le, vállig érő barna hajjal, sötét szemekkel és széles mosollyal".

 

origo.hu

Nincs több idő: eddig soha nem tapasztalt háború jön?

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke lányt szeret: fotókon Szoboszlai Dominik barátnője

vg.hu

Orbán Viktor rövid és egyértelmű választ adott Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban

ripost.hu

Belép az Ikrekbe a szerencse bolygója: ez a 3 csillagjegy teljesen új életet kezd

magyarnemzet.hu

Az orosz légierő az ukrán egységeken tartott elrettentő demonstrációt + videó

ripost.hu

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

mindmegette.hu

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a brokkolis sajtkrémes tészta

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

ripost.hu

Betegséggel küzdött, elhunyt a világbajnok magyar kézilabdázó

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

ripost.hu

Tarol a hűtős lángos, ilyen finomat rég ettél!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Dől a nyugati hadianyag Ukrajnába, újabb segélyt küld Amerika

KÜLFÖLD

Rémisztő kijelentést tett Macron párttársa, kockáztatják a totális háborút

KÜLFÖLD

Újabb lépések a világháború felé? Kötelező európai sorkatonaságot és közös atomfegyvert akar Brüsszel

KÜLFÖLD

180 fokos fordulatot vett az EU, megállíthatatlanul sodródunk a háború felé

KÜLFÖLD

Ha ezt meglátod, soha többé nem használsz fülhallgatót! Undorító, mi bújt meg benne

KÜLFÖLD

Újabb politikai merénylet? Holtan találták egy békepárti olasz EP-képviselő férjét

KÜLFÖLD

"Isten vajon ad-e csodát, vagy el kell engednünk a kisfiunkat?" - agyhalott lett a 3 éves kisfiú

KÜLFÖLD

"A barátom 42 évvel idősebb nálam - akkor találkoztunk, mikor kihozta a kebabomat"