KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.22.
Módosítva: 2024.07.23.

Sorosék letették a voksukat, őt akarják Biden utódjának

Az elnökjelöltségtől visszalépő Joe Biden az alelnökét támogatja, de Barack Obama állítólag hallani sem akar erről. A következő hetekben gyilkos harc veheti kezdetét a hatalomért a demokraták között. Közben az is kiderült, hogy a Soros-birodalom ki mellett tette le a voksát.

Ádáz csata veheti kezdetét a Demokrata párton belül azért, hogy ki legyen Donald Trump kihívója a november 5-i amerikai elnökválasztáson. A visszalépését vasárnap este bejelentő Joe Biden teljes vállszélességgel Kamala Harris alelnök mellett állt ki, Barack Obama korábbi elnök azonban állítólag szívesebben látná feleségét, Michelle Obamát az Egyesült Államok első női elnökeként...

A Soros-birodalom vezetője, Alexander Soros szerint Kamala Harris a legalkalmasabb jelölt. Sokan így gondolják, bár a közvélemény-kutatások szerint nem lenne Donald Trump ellen több esélye, mint Bidennek lett volna. 

Sorosék jelöltje: Kamala Harris

A kérdés azonban az, hogy kinek mekkora szava van a Demokrata párton belül. A jelenlegi alelnök mellett szól az is, hogy Kamala Harris mögé beállt a teljes Soros-birodalom, akik a demokraták egyik legnagyobb támogatóinak számítanak. A birodalom vezetője, Alexander Soros Joe Biden visszalépése után azonnal a következőt posztolta:

Itt az ideje, hogy Kamala Harris körül egyesüljünk, és legyőzzük Donald Trumpot. Ő a legjobb és legképzettebb jelöltünk. Éljen az amerikai álom! 

A felmérések szerint Trump legyőzné Kamala Harrist

Érdekes módon már 2020-ban is arról szóltak a hírek, hogy Joe Biden előretolása csupán színjáték, és a négyéves ciklus alatt majd valahogy átjátsszák a hatalmat Kamala Harrisnek. Úgy tűnik, hogy a demokraták most látják elérkezettnek az időt. De vajon mit mondanak a közvélemény-kutatások? 

A Biden-bejelentés előtt készült közvélemény-kutatások eredményeit összegyűjtötte a Portfolio, s ez alapján úgy tűnik, Kamala Harris sem teljesítene sokkal jobban Donald Trump republikánus jelölt ellen:

  • a CBS / Yougov múlt heti kutatása szerint Trump legyőzné Harrist 51–48 arányban, miközben Bident 52–47-re verte volna.
  • Az Economist / Yougov július közepén kiadott pollja szerint Trump még jobban is megverné Harrist, mint Bident: eszerint a kutatás szerint Trump 43–41-re verné Bident és 44–39 százalékra Harrist.
  • A Reuters / Ipsos kutatása szerint Trump és Biden fej fej mellett haladnak a versenyben, Harris „beemelése” Biden helyére pedig ezen nem változtatna érdemben.

Donald Trump kampánycsapata felkészült

Még Joe Biden visszalépése előtt kiszivárogtak olyan hírek, hogy a republikánus elnökjelölt, Donald Trump kampánycsapata biztos az elnök visszalépéseben, és éppen ezért arra készülnek, hogy Kamala Harisszel kell majd megmérkőzniük az elnöki székért. 

A biztonság kedvéért azonban a Trump-csapat elkezdte megvizsgálni azoknak a demokrata kormányzónak az előéletét is, akiket további jelöltként tartanak számon. Trump tanácsadói különösen nagy figyelmet fordítanak Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzóra. Ez pont az az állam, amelyet a Trump-kampány leginkább meg akar nyerni, így elzárva a demokraták útját a Fehér Házba.

Így reagált Donald Trump Biden visszalépésére

A Donald Trump tulajdonában álló Truth Social nevű közösségi oldalon a volt elnök azt írta, hogy "Joe Biden nem volt alkalmas elnökjelölt, és semmiképpen sem alkalmas elnöknek, és soha nem is volt az". Szerinte az elnöki pozíciót csak hazugságokkal, álhírekkel szerezte meg. Az NBC Newsnak adott rövid telefonos interjúban Trump azt mondta:

"Soha nem volt még olyan elnök, aki ekkora kárt okozott volna az országnak. Az energiafüggetlenségtől kezdve az illegális bevándorlók millióinak beengedéséig. De helyre fogjuk hozni, amit ő elrontott."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek