Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.21.

Bild: félnek esténként egyedül az utcára menni az emberek Németországban

Egyre több rablás történik a német nagyvárosok utcáin, ráadásul a növekedés egyre drasztikusabb.

Nincs olyan német tartományi főváros, ahol 2019-hez képest 2023-ban ne történt volna több rablás az utcákon. A rendőrségi jelentésekből az derül ki, hogy pár évvel ezelőtt még jóval biztonságosabbak voltak a német nagyvárosok, mint manapság. A közbiztonság romlása ráadásul drasztikus. 

Unfall auf Berliner Stadtautobahn A100
Egyre veszélyesebb a német nagyvárosok. A számok azt mutatják, hogy ennek köze van a migrációhoz. Fotó: Paul Zinken

A legtöbbet Hannoverben romlott a helyzet, ahol a rendőrség öt évvel ezelőtt még 189 köztereken elkövetett rablás miatt indított eljárást, ugyanez a szám tavaly már 503 volt, vagyis a több mint félmilliós lakosú városban 166 százalékkal követtek el több rablást pár évvel ezelőtthöz képest. De Brémában sem sokkal jobb a helyzet, az elmúlt négy évben megduplázódtak a rablás miatt indított eljárások. A többi tartományi fővárosban így alakult a helyzet:

Városok:Rablások száma 2019-benRablások száma 2023-banNövekedés mértéke
Berlin2479321029,5%
Hamburg832113736,6%
Frankfurt51274445,3%
Düsseldorf21737874,2%
München17732382,5%
Stuttgart20927029,2%
Lipcse20224119,3%
Rostock6210162,9%

A számokat közlő német Bildnek megszólalt egy áldozat a sok közül. 

A 38 éves férfi a halálfélelem, a tehetetlenség és a megalázottság pillanatait élte át. 

Még hónapokkal később is nehezen tud beszélni a megrázó élményéről. Az alsó-szászországi Hannoverben eltöltött éjszakai buli után nem sokkal reggel 6 óra után kisvasúttal indult haza. Gyanítja, hogy az elkövetők vele utaztak a fülkében, és várták a megfelelő pillanatot a támadásra. Miután leszállt, beindultak a dolgok: 

Hátulról belerúgtak a lábamba, és elestem. Két fiatal férfi ült rajtam, és a táskáimat kutatták. Az egyik megfenyegetett, hogy leszúr, nem mertem ellenkezni. Aztán elvették a pénztárcámat és a mobilomat.

Az áldozat azt mondja, hogy az eset óta sokkal jobban fél, elővigyázatosabb lett, nem utazik vasúttal és esténként már inkább nem is járkál egyedül a városban. 

A német lap azt írja, hogy a gyanúsítottak és elkövetők között nagyon magas a nem német elkövetők, vagyis a bevándorlók aránya. Az előbb említett esetben a feltételezett elkövetőket elfogták, jelenleg három iraki férfi ül az ügy miatt előzetes letartóztatásban. A vádirat szerint más gyalogosokat és bicikliseket is megtámadtak, egy másik esetben pedig egy aneszteziológust raboltak ki, aki éppen munkába tartott. Állítólag még az orvos sztetoszkópját is elvitték...

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek