A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.08.

Migránsbandák összecsapásaitól volt hangos a hétvégén Bécs belvárosa

Többeket szállítottak kórházba szúrt és lőtt sérülésekkel.

Egymással rivalizáló fegyveres migránsbandák csaptak össze több alkalommal hétvégén Bécs belvárosában - írja az Express osztrák hírportál. A lap beszámolója szerint a leszámolás szerű összetűzéseknek legalább hat sérültje van, az elkövetők ellen pedig hajtóvadászatot indított a rendőrség.

Migránsbandák összecsapásaitól volt hangos a hétvégén Bécs belvárosa

Meg nem erősített hírek szerint szír, afgán és csecsen migránsokat tömörítő bandák csaptak le egymásra pénteken, szombaton és vasárnap is az osztrák fővárosban. A rendőrség közlése szerint mindhárom incidens közvetlenül összefügg egymással, arra azonban még keresik a választ, hogy mi lehetett a bandák közötti nézeteltérés oka. Az ügyben az Állami Bűnügyi Rendőrkapitányság folytat vizsgálatot.

Az első összetűzésre péntek este került sor Bécs Brigittenau nevű kerületében, az Anton Kummerer parkban. Sajtóhírek szerint itt szírek csaptak össze csecsenekkel, melynek eredményeként hárman súlyosan, többen pedig könnyebben megsérültek. A szemben álló felek először botokkal indították a támadást, majd a paprikaspray-t is használtak, végül késekkel rontottak egymásnak, sőt lőfegyverek is előkerültek. A lövedékek  három migránst megsebesítettek, és öt parkoló autó oldalába fúródtak.

A rendőrséget egy környéken élő osztrák férfi riasztotta, a kiérkező járőrök több férfit igazoltattak. Az egyenruhások a helyszínen fegyvereket foglaltak le a migránsoktól.

A péntekit további kettő incidens követte szombat, illetve vasárnap késő éjjel. Ekkor a belvárosi az Anton-Kummerer-Park, valamint a Meidling vasútállomáson környékén csaptak össze a fegyveres migránsok, akik közül négyen kerültek kórházba szúrt sérülésekkel. 

Az utóbbi két összecsapás helyszínére már rendőrkutyás egységeket, valamint a szövetségi belügyminisztérium taktikai egységét (EKO Cobra) vezényelték ki. 

A rendőrség közlése szerint az elkövetőn maszkot viseltek az összetűzések során, ezért az azonosításuk még folyamatban van. Hétfő reggelig egy 15, egy 18 és egy 22 éves migrációs hátterű személyt vettek őrizetbe.

Philipp Haßlinger, a bécsi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az érintett városrészekben megnövelték a rendőri jelenlétet a köznyugalom, a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek