MEDICINA

Ezért tegyél vöröshagymát a zoknidba

Körültekintően, egészségesen étkezel? Sok hagymát, fokhagymát eszel? Mutatunk egy olcsó, de rendkívül hatásos trükköt, amellyel kiegészítheted a kórokozók elleni védekezést.

A talpadon számtalan pont van, amelyek összeköttetésben állnak belső szerveiddel, tested minden porcikájával. Ezeket a pontokat meridiánnak nevezik. A meridiánpontok szoros összefüggésben vannak az idegrendszerrel. Nem meglepő ezért, hogy 

ha valamelyikre nyomást gyakorolsz, akkor azzal egyúttal annak a pontnak megfelelő testrészedre is hatsz.

Ez alapján fejlődött ki a talp reflexmasszázs a kínai gyógyításban. Közel 7000 meridiánpont ismeretes.

A meridián és a szervek közötti kapcsolat egyfajta elektromos áramkör. Õseink még mezítláb jártak, így ezen áramkörök stimulálása folyamatos volt. Járás közben a belső szerveik működését is serkentették. A mi korunkban, a cipőviselés miatt megszűnt ez a fajta öngyógyítás. Legalább nyáron érdemes lenne minél többet mezítláb járkálni a szabadban! Különösen hatásos a kavicsos, vagy más, egyenetlen talajon sétálás. Ilyenkor a meridiánok ingerlésén kívül kapcsolatba kerülsz a Föld negatív ionjaival is, melyet a levegő vitaminjainak is neveznek.

A mezítláb járáson és a talpmasszázson kívül van más mód is arra, hogy talpadon keresztül serkentsd a belső szerveid működését.

Hagyma a talpra

Módodban áll, hogy talpadon át behatolva, a meridiánokon keresztül eljuss a véráramokig, és méregtelenítsd a belső szerveidet. Használd fel a hagymafélék antibiotikus, vírusölő hatását. Szeletelj el egy-két fej hagymát és fedd be vele a talpadat. Húzz rá zoknit, és ebben töltsd az éjszakát. A hagyma légtisztítóként is működik, a talpadon pedig közvetlenül elpusztítja a baktériumokat. A vöröshagymában lévő foszforsav - mely pucolás közben megkönnyeztet -, a talpon keresztül behatol a véráramba. Magába szívja, közömbösíti a baktériumokat, csírákat, vírusokat. Ennek következtében tisztítja a vért.

Milyen jól jön ez majd a hamarosan beköszöntő meghűléses, influenzás időszakokban!

Az éjszakai hagymás pakolás után másnap a hagymát, mely megszívta magát kórokozókkal, dobd ki! Minden éjjel újat tegyél fel.

Hogyan csináld?

1. Szeletelj organikusan termesztett vöröshagymát, fehér salátahagymát vagy lilahagymát. Miért érdemes vegyszermentesen termesztettet választani? Ugye, te sem szeretnéd, ha műtrágyával, rovarirtóval szennyezett anyag lenne egész éjjel a talpadon, s hatolna be egyenesen a véráramodba...

2. Tedd a zoknidba, abba pedig bújtasd bele a lábfejedet. Hagyd magadon egész éjjel.

Jótékony hatásai

Nem csak a véráramot tisztítja, de a hálószoba levegőjét is fertőtleníti. Az angolok még a pestis ellen is hagymával védekeztek! A járvány idején telerakták vele a szobát.

A láz csillapítására is hatásos módszer.

Megóv a fertőzésektől, gyulladástól.

Ahelyett, hogy hagymaszagú lennél tőle, megszünteti a kellemetlen lábszagodat. Ugyanis azt is baktériumok okozzák.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?