FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.10.

Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak

A legtöbb háztartásban megtalálható a kotyogós kávéfőző, de az biztos, hogy így kevesen használják! A végeredmény krémes, isteni finom, és garantáltan felébredsz tőle!

Szerző Ripost

A kávés édességeket mindenki szereti, hiszen ez az ébresztő ital nemcsak folyékony formában, a csészében lehet finom, de süteményben, krémekben is páratlan. De miért ne lehetne a reggeli kávéd egyszerre ital és édesség is? Egy olyan recept kering a neten, amit érdemes kipróbálni – és elég, ha van hozzá egy kotyogós kávéfőződ!

The,Moka,Pot,Is,A,Stove-top,Or,Electric,Coffee,Maker
Nemcsak kávét, pohárkrémet is készíthetsz vele! Fotó: Jo Theera /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 400 ml frissen főtt kávé
  • 1 db zselatin lap
  • 200 gramm mascarpone
  • 25 gramm cukor
  • kakaópor

Elkészítés:

  • Az őrölt kávét tedd a kotyogóba, ahogy egyébként szoktad, töltsd fel vízzel, és kezdd el lefőzni. Amint beindul a kávé, tedd hozzá a zselatinlapot, keverd habosra tejhabosítóval, majd add hozzá a mascarponét és a cukrot.
  • A kávét öntsd egy tálkába, szórd meg kakaóporral, majd tedd a hűtőbe egy órára. Utána máris kanalazhatod a kávés pohárkrémet! Mivel ugyanannyi koffein van benne, mint a folyékony kávéban, biztos, hogy felébredsz tőle!


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek