
Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak
A legtöbb háztartásban megtalálható a kotyogós kávéfőző, de az biztos, hogy így kevesen használják! A végeredmény krémes, isteni finom, és garantáltan felébredsz tőle!
A kávés édességeket mindenki szereti, hiszen ez az ébresztő ital nemcsak folyékony formában, a csészében lehet finom, de süteményben, krémekben is páratlan. De miért ne lehetne a reggeli kávéd egyszerre ital és édesség is? Egy olyan recept kering a neten, amit érdemes kipróbálni – és elég, ha van hozzá egy kotyogós kávéfőződ!

Hozzávalók:
- 400 ml frissen főtt kávé
- 1 db zselatin lap
- 200 gramm mascarpone
- 25 gramm cukor
- kakaópor
Elkészítés:
- Az őrölt kávét tedd a kotyogóba, ahogy egyébként szoktad, töltsd fel vízzel, és kezdd el lefőzni. Amint beindul a kávé, tedd hozzá a zselatinlapot, keverd habosra tejhabosítóval, majd add hozzá a mascarponét és a cukrot.
- A kávét öntsd egy tálkába, szórd meg kakaóporral, majd tedd a hűtőbe egy órára. Utána máris kanalazhatod a kávés pohárkrémet! Mivel ugyanannyi koffein van benne, mint a folyékony kávéban, biztos, hogy felébredsz tőle!







