RETRO RÁDIÓ

Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 05. 10. 07:00

A legtöbb háztartásban megtalálható a kotyogós kávéfőző, de az biztos, hogy így kevesen használják! A végeredmény krémes, isteni finom, és garantáltan felébredsz tőle!

A kávés édességeket mindenki szereti, hiszen ez az ébresztő ital nemcsak folyékony formában, a csészében lehet finom, de süteményben, krémekben is páratlan. De miért ne lehetne a reggeli kávéd egyszerre ital és édesség is? Egy olyan recept kering a neten, amit érdemes kipróbálni – és elég, ha van hozzá egy kotyogós kávéfőződ!

The,Moka,Pot,Is,A,Stove-top,Or,Electric,Coffee,Maker
Nemcsak kávét, pohárkrémet is készíthetsz vele! Fotó: Jo Theera /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 400 ml frissen főtt kávé
  • 1 db zselatin lap
  • 200 gramm mascarpone
  • 25 gramm cukor
  • kakaópor

Elkészítés:

  • Az őrölt kávét tedd a kotyogóba, ahogy egyébként szoktad, töltsd fel vízzel, és kezdd el lefőzni. Amint beindul a kávé, tedd hozzá a zselatinlapot, keverd habosra tejhabosítóval, majd add hozzá a mascarponét és a cukrot.
  • A kávét öntsd egy tálkába, szórd meg kakaóporral, majd tedd a hűtőbe egy órára. Utána máris kanalazhatod a kávés pohárkrémet! Mivel ugyanannyi koffein van benne, mint a folyékony kávéban, biztos, hogy felébredsz tőle!


 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.