RETRO RÁDIÓ

Nem várt helyre került a bodza, ilyen finomat még nem ettél

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 05. 06. 12:00
Frissítve2024. 05. 06. 13:07

Elkezdődött a bodzaszezon, ideje ezt a finomságot is elkészíteni. Semmihez sem fogható! Mutatjuk a receptet.

Gyűjtsd be a bodza virágát, de ne csak limonádét és levárt készíts belőle. Mit szólnál egy isteni bodzafánkhoz? Kihagyhatatlan ízvilága van. A gyerek nagy kedvence szezonban. Mutatjuk a receptet.

Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek édesítő ( 1:4)
  • csipet só
  • 4 db nagy bodzavirág
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben futtasd fel. A bodza virágait csipegesd le. Ne kerüljön a fánkba a zöld részéből. Készíts a lisztben mélyedést és öntsd bele a hozzávalókat, a virágokat is.
  2. Jól dolgozd össze a tésztát és keleszd duplájára. Majd gyúrd át, és 1,5 cm vastagra nyújtsd ki. Szaggasd ki a fánkokat. 
  3. Forrósítsd fel az olajat, óvatosan helyezz bele 3-4 fánkot. Amikor aranybarnára sül az egyik oldaluk, akkor fordítsd meg és süsd készre a fánkokat. A szépen megsült darabokat szedd ki papírtörlőre, hagyd, hogy a fölösleges olajat felszívja. Ez az illatos fánk melegen és hidegen is kitűnő. Adhatsz hozzá eperlekvárt, vagy bodzás eperlekvárt, de fahéjas porcukorral is tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.