FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.06.
Módosítva: 2024.05.06.

Nem várt helyre került a bodza, ilyen finomat még nem ettél

Elkezdődött a bodzaszezon, ideje ezt a finomságot is elkészíteni. Semmihez sem fogható! Mutatjuk a receptet.

Szerző Ripost

Gyűjtsd be a bodza virágát, de ne csak limonádét és levárt készíts belőle. Mit szólnál egy isteni bodzafánkhoz? Kihagyhatatlan ízvilága van. A gyerek nagy kedvence szezonban. Mutatjuk a receptet.

Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek édesítő ( 1:4)
  • csipet só
  • 4 db nagy bodzavirág
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben futtasd fel. A bodza virágait csipegesd le. Ne kerüljön a fánkba a zöld részéből. Készíts a lisztben mélyedést és öntsd bele a hozzávalókat, a virágokat is.
  2. Jól dolgozd össze a tésztát és keleszd duplájára. Majd gyúrd át, és 1,5 cm vastagra nyújtsd ki. Szaggasd ki a fánkokat. 
  3. Forrósítsd fel az olajat, óvatosan helyezz bele 3-4 fánkot. Amikor aranybarnára sül az egyik oldaluk, akkor fordítsd meg és süsd készre a fánkokat. A szépen megsült darabokat szedd ki papírtörlőre, hagyd, hogy a fölösleges olajat felszívja. Ez az illatos fánk melegen és hidegen is kitűnő. Adhatsz hozzá eperlekvárt, vagy bodzás eperlekvárt, de fahéjas porcukorral is tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek