RETRO RÁDIÓ

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 04. 22. 15:00

Ez a szörp tavasszal és télen is felfrissít! Ne hagyd ki a bodza csodás ízét!

Már virágzik a bodza, készülj fel a szörpszezonra! Isteni egészséges, frissítő, egész nyáron jól fog esni, de még télire is tartalékolhatsz belőle. 

Elderflower,Lemonade,With,Bottle,Of,Syrup,And,Elderberry,Flowers,On
Fotó: Rostislav_Sedlacek

A befőzőszezon a bodzával kezdődik, ideje az üvegeket és a fazekat elővenni! A házi bodzaszörp különleges, bárkit levesz a lábáról. Tele van C-vitaminnal, gyógyhatása is ismert, jó vízhajtó, segíti az emésztést. Mutatjuk a szörp receptjét!

Hozzávalók:

  • 6 l víz
  •  4 kg cukor
  • 20-50 db (vagy minél több) bodzavirág
  •  5 db citrom
  • 10 dkg citromsav
  • 1 tk nátrium-benzonát

Így készítsd el:

  1. Forralj fel 5 liter vizet 3,5 kg cukorral.
  2. A maradék cukrot karamellizáld. Amikor kész az égetett cukor, nagyon óvatosan, adagonként önts rá 1 liter vizet. Nagyon vigyázz, mert fröcskölhet!
  3. A szirupot addig forrald, amíg a cukor teljesen felolvad a vízben. Majd öntsd hozzá az 5 literes cukorsziruphoz, és  jól forrald össze. Vedd le a tűzről és tedd félre.
  4. Hagyd kihűlni és utána tedd bele a bodzavirágokat, a szeletekre vágott citromot, a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Fedd le. Hagyd a szörpöt érlelődni 4-5 napig. Időnként keverd meg. Majd a végén szűrd le és sterilizált üvegekbe töltsd bele. Érdemes dunsztolni, hogy valóban sokáig elálljon.

Egészségedre!

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.