Létrehozva: 2021.08.03.

Így lehet télen is friss, roppanós koviubid, mutatjuk a trükköt!

Ha szeretnéd télen is élvezni ezt a nyári savanyúságot, akkor itt az ideje, hogy felvedd a befőzési listádra! Ha így teszed el, még decemberben is olyan lesz, mint a frissen készült...

A kovászos uborka télire nagyszerű ötlet, ám sokan mégse mernek belefogni. Hiszen félő, hogy megromlik, mások pedig azért nem rakják el ezt a nyári savanyúságot, mert a tartósítás során puhává válhat az uborka. Való igaz, nedves dunsztban megfőnek az uborkák, és a végeredmény nem lesz roppanós; ám ezzel a recepttel egyáltalán nem kell főznöd őket. Ha ezzel a módszerrel készíted, akkor decemberben pontosan ugyanolyan uborkát fogsz enni, mint amilyet nyáron. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a kovászos uborka télire!

Első lépésként készítsd el a kovászos uborkát ugyanúgy, ahogyan nyárra tennéd: van, aki kenyérrel, mások krumplival indítják meg az erjedést, sokan fokhagymával szeretik, de van, aki anélkül készíti. Ha nincs még bevált recepted, itt találhatsz segítséget: ezzel a módszerrel tökéletes és roppanós lesz a kovászos uborka.

Fotó: Pixabay.com

Ha elkészült a friss, ropogós koviubid, öntsd egy külön edénybe a levét, majd vedd ki az uborkákat az üvegből. Minden uborkát alaposan moss meg, hogy se egy apró szennyeződés, se egy pici kenyérdarab ne maradjon rajta; ugyanígy járj el a kaporral, fokhagymával is. Akárcsak a többi befőzésnél, itt is arra kell ügyelned, hogy minden patyolattiszta legyen. Az üvegeket, fedőket csírátlanítsd, és a megtisztított zöldségeket pakold vissza beléjük. Ha ezzel megvagy, tedd félre az üvegeket, és vedd elő a levet.

Fotó: Pixabay.com

Szűrd le a kovászos uborka levét először egy teaszűrőn, majd egy kávéfilteren vagy textilpelenkán, hogy biztosan ne maradjanak benne kenyérdarabok. Ezután a levet tedd fel forrni a tűzhelyre. Pár percig forrald, majd öntsd a forró levet az üvegekbe. Azonnal zárd le az üvegeket, majd állítsd őket fejre 10-15 percre. Utána mehetnek szárazdunsztba, ahol hagyd őket 1-2 nap alatt kihűlni. Így nem főzöd az uborkát, roppanós marad, és nem romlik meg. Ha igazán biztosra akarsz menni, a léhez tehetsz egy csipet nátrium-benzoátot is, de azok a háziasszonyok, akik csinálták már tartósítószer nélkül, azt mondják, hogy így nem romlik meg; és télen is friss, ropogós kovászos uborkát tehetsz az asztalra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, kik építették Magyarország egyetlen piramisát - videó

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

life.hu

Jegygyűrűválasztás: az idei esküvői szezon legtrendibb ékszerei

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk