RETRO RÁDIÓ

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

Létrehozva2024. 04. 03. 09:30

Tápláló és finom reggeli vagy vacsora, amit nemcsak húsvétkor érdemes elkészíteni. Nem lehet megunni, hiszen a tojás igen változatosan ízesíthető; mutatunk három isteni variációt!

Érdemes minden reggel valamilyen formában tojást fogyasztani, hiszen a fehérjében gazdag reggeli segít, hogy ne legyenek falásrohamaid a nap során, így diéta alatt kifejezetten ajánlott. Nemcsak rántottát vagy tükörtojást lehet készíteni, hanem tojáskrémet is, ami többféleképpen fűszerezhető, így nem lehet ráunni. Általában a tojáskrémhez 8-9 percig főtt tojást érdemes használni, így jobban össze lehet törni villával, hogy minél krémesebb legyen. A lazításához használhatsz vajat, vajkrémet vagy krémsajtot, de van, aki túróval vagy tejföllel dolgozik. Ha az alap megvan, már csak az ízesítés van hátra; ehhez hoztunk három szuper receptet!

tojáskrém, szendvics
A tojáskrém minden formában mennyei! Fotó: Cesarz /  Shutterstock

Retró tojáskrém

Hozzávalók:

  • 3 db főtt tojás
  • 1 tk mustár
  • 2 ek vaj
  • só, bors

Elkészítés: 

A főtt tojásokat reszeld le nagylyukú reszelőn, majd add hozzájuk a vajat, a sót, borsot és a mustárt is. Alaposan keverd össze, hogy krémes állagot kapj. Ha elkészült, hagyd állni a hűtőben fél órát, hogy jobban összeérjenek az ízek!

Kapros tojáskrém

Hozzávalók:

  • 5 db főtt tojás
  • só, bors
  • 1 tk mustár
  • 2 ek majonéz
  • 3 szál kapor

Elkészítés:

Törd össze a főtt tojásokat, add hozzájuk a sót, borsot, mustárt és majonézt, majd a sózd, borsozd, és végül mehet bele az apróra vágott kapor is. Alapos keverés és némi pihentetés után már tálalhatod is.

Tormás tojáskrém

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 120 gramm krémsajt
  • só, bors
  • 100 gramm ecetes torma
  • fél csok. petrezselyem
  • 1 ek mustár

Elkészítés:

Miután megpucoltad a főtt tojásokat, szedd külön a sárgájukat és a fehérjéket. A tojássárgákat alaposan zúzd össze például egy késes aprítóban, a főtt fehérjéket reszeld le nagy lyukú reszelőn. A tojássárgákhoz add hozzá a mustárt, a krémsajtot, a tormát és a tejfölt, majd keverd hozzá a reszelt fehérjéket is. A végén add hozzá az aprított petrezselymet, a sót és a borsot, és botmixerrel turmixold simára. Pihentetés után pirítóssal tálalhatod.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.