Létrehozva: 2024.04.03.

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

Tápláló és finom reggeli vagy vacsora, amit nemcsak húsvétkor érdemes elkészíteni. Nem lehet megunni, hiszen a tojás igen változatosan ízesíthető; mutatunk három isteni variációt!

Érdemes minden reggel valamilyen formában tojást fogyasztani, hiszen a fehérjében gazdag reggeli segít, hogy ne legyenek falásrohamaid a nap során, így diéta alatt kifejezetten ajánlott. Nemcsak rántottát vagy tükörtojást lehet készíteni, hanem tojáskrémet is, ami többféleképpen fűszerezhető, így nem lehet ráunni. Általában a tojáskrémhez 8-9 percig főtt tojást érdemes használni, így jobban össze lehet törni villával, hogy minél krémesebb legyen. A lazításához használhatsz vajat, vajkrémet vagy krémsajtot, de van, aki túróval vagy tejföllel dolgozik. Ha az alap megvan, már csak az ízesítés van hátra; ehhez hoztunk három szuper receptet!

tojáskrém, szendvics
A tojáskrém minden formában mennyei! Fotó: Cesarz /  Shutterstock

Retró tojáskrém

Hozzávalók:

  • 3 db főtt tojás
  • 1 tk mustár
  • 2 ek vaj
  • só, bors

Elkészítés: 

A főtt tojásokat reszeld le nagylyukú reszelőn, majd add hozzájuk a vajat, a sót, borsot és a mustárt is. Alaposan keverd össze, hogy krémes állagot kapj. Ha elkészült, hagyd állni a hűtőben fél órát, hogy jobban összeérjenek az ízek!

Kapros tojáskrém

Hozzávalók:

  • 5 db főtt tojás
  • só, bors
  • 1 tk mustár
  • 2 ek majonéz
  • 3 szál kapor

Elkészítés:

Törd össze a főtt tojásokat, add hozzájuk a sót, borsot, mustárt és majonézt, majd a sózd, borsozd, és végül mehet bele az apróra vágott kapor is. Alapos keverés és némi pihentetés után már tálalhatod is.

Tormás tojáskrém

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 120 gramm krémsajt
  • só, bors
  • 100 gramm ecetes torma
  • fél csok. petrezselyem
  • 1 ek mustár

Elkészítés:

Miután megpucoltad a főtt tojásokat, szedd külön a sárgájukat és a fehérjéket. A tojássárgákat alaposan zúzd össze például egy késes aprítóban, a főtt fehérjéket reszeld le nagy lyukú reszelőn. A tojássárgákhoz add hozzá a mustárt, a krémsajtot, a tormát és a tejfölt, majd keverd hozzá a reszelt fehérjéket is. A végén add hozzá az aprított petrezselymet, a sót és a borsot, és botmixerrel turmixold simára. Pihentetés után pirítóssal tálalhatod.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek