kulcsár edina
Ha szeretsz szép tortákat készíteni, akkor ezt a trükköt érdemes megismerned! Nincs szükség hozzá kézügyességre, cukrász eszközökre, elég, ha kéznél van egy kis buborékfólia...
Csokitortát rengetegféleképpen lehet készíteni: hagyományosan piskótából, kevert tésztából, vagy akár sütés nélkül, háztartási kekszből. Mindegyik változatban közös, hogy a díszítés nem maradhat el a végén! Sokan pont ettől a résztől tartanak a legjobban, hiszen hiába sikerül tökéletesre a tészta és a krém, ha a díszítés csúnya lesz. Erre lehet megoldás a buborékfólia, amivel minden különösebb hókuszpókusz nélkül olyan szép csokitortát készíthetsz, mintha egy cukrászatból hoztad volna!
Ha kész a tortaalap, betöltötted a krémet, a torta tetejét és oldalát is lekented vele simára, akkor vedd elő a buborékfóliát. Vágj belőle egy olyan széles darabot, amilyen magas a torta; a hossza is érje körbe, hiszen fontos, hogy teljesen befedje! A buborékfóliát kend be a buborékos felén a csokikrémmel; mehet jó bőségesen! Ezután óvatosan illeszd a tortára a csokis fóliát körben, kicsit nyomkodd rá, majd így, fóliával együtt tedd be a hűtőbe a tortádat. Minden tortára igaz, hogy minél több órát áll a hűtőben, annál finomabb lesz, hiszen összeérnek az ízek – de ebben az esetben még a szokásosnál is fontosabb, hogy pár órát hűtsd, hiszen csak akkor sikerül a mutatvány, ha jó alaposan megdermed a csokikrém. A pár órás pihentetés után vedd ki a tortát, és húzd le róla a fóliát; a végeredmény lélegzetelállító lesz!
Ha egy kicsit magasabbra vágod a fóliát, mint amekkora a torta, akkor szép perem képződik a tetején, ebbe tehetsz marcipánt, összetört csokidarabokat, vagy akár kész, bolti csokikat is.