FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.13.

Ez lesz a húsvét kedvence: így készül a madártejszelet

Hamarosan itt a húsvét, ideje elgondolkodni azon, milyen sütik, édességek kerüljenek az ünnepi asztalra. Mi most a kedvenc madártejszelet receptjével készültünk nektek.

A húsvéti asztal egyik kedvence lehet, ha elkészíted a sokak által imádott madártejszeletet. Lepd meg a családot és a vendégeket! A siker garantált lesz. Mutatjuk az egyszerű receptet

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csoma sütőpor

krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg vaj

tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • étcsokoládé

Így készítsd el:

  1. Válaszd szét a tojások sárgáját és a fehérjét. A fehérjét cukorral együtt verd fel habbá, majd add hozzá két részletben a sárgáját, és dolgozd össze őket. Majd a sütőporral elkevert lisztet is adagold.
  2. Jól dolgozd össze a masszát! Bélelj ki egy közepes nagyságú tepsit sütőporral, és öntsd bele a tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 percig süsd.
  3. Közben készítsd el a krémet. Keverd csomómentesre a pudingport, a cukrot, és egy kevés tejet, majd  fokozatosan öntsd hozzá az összes tejet. Főzd sűrűre a krémet, és hagyd kihűlni. 
  4. Ha ez megtörtént, tedd bele a vajat, és keverd csomómentesre. A megsült és kihűlt piskótalapra kend rá a kihűlt vaníliakrémet.
  5. A végén mehet rá a habtejszín és a csokoládépor, vagy apróra reszelt csoki.

Jó étvágyat!

Forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek