tóth gabi
Húsvétkor, amikor rengeteg főtt tojást kell megtisztítani, bosszantó, ha nehezen adja a héját. De máskor is jól jön ez az egyszerű trükk, amivel pillanatok alatt lekaphatod a tojásokról a héjat, méghozzá sérülés nélkül!
A húsvéti ünnepi asztalon díszítőelem is a főtt tojás, ezért nagyon nem mindegy, hogyan sikerül leszedni a héját – de az ünnepen túl is bosszantó, ha cafatokban jön le a héj, és tépi magával a megfőtt tojásfehérjét. A foszlós tojást nehéz kezelni, szeletelni például, csúnya is, és rengeteg idő, mire sikerül megpucolni. De szerencsére van rá tuti módszer, hogyan lehet szépen, no meg gyorsan megpucolni a főtt tojást, mutatjuk!
Egy csipet só a főzővízbe
Megosztó a kérdés, kell-e vagy sem, hiszen a tojás ízéhez nem sokat ad hozzá; de egy kevés só a főzővízbe segít, hogy ne repedjen meg a tojás héja, így sokkal szebb lesz a főtt tojás megpucolva.
Segít a szódabikarbóna
Sokak szerint nem a só, a szódabikarbóna segít, ha tojást főzöl: tegyél egy teáskanállal a főzővízbe, így könnyedén lejön majd a héja.
Főzés után irány a jeges fürdő!
Ha a frissen főtt, még forró tojásokat jeges vízbe dobod, és hagyod őket kihűlni benne, szépen le tudod húzni majd a héjukat.
Görgesd meg egy kicsit
A kihűlt főtt tojást tedd a konyhapultra, tenyerelj rá, és finoman roppantsd meg. Ha ez megvan, görgesd addig előre és hátra, míg apró hajszálrepedések nem jelennek meg rajta. Utána szinte egyben lejön a főtt tojásról a héj.