Húsvét napján az ünnepi asztalról nem maradhatnak el a sonka mellől az isteni saláták. Ezt a három receptet, már egy nappal korábban érdemes elkészítened!
Hamarosan itt a húsvét, készíts isteni finom salátákat, az ünnepi asztalra. Mutatunk három receptet, amelyekkel előre dolgozhatsz, ezek a saláták másnap még ízletesebbek, mint az elkészítés napján.
Medvehagymás tojássaláta
Fotó: OlegD
Hozzávalók:
6 db tojás
8 db medvehagyma levél
10 dkg natúr krémsajt
1,5 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
só, bors
Így készítsd el:
Főzd meg a tojásokat keményre. Majd pucold meg, és vágd fel nagyobb darabokra. Aprítsd fel a medvehagyma leveleket.
Egy tálba tedd bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, és ízlés szerint sózd, borsozd, és jól keverd ki.
A felkockázott tojást szórd meg a medvehagymával, és kanalazd rá a tejfölös keveréket. Óvatosan forgasd össze , ügyelj rá, hogy a tojás ne törjön össze.
Majd tedd a hűtőbe a salátát, másnapra az ízek összeérnek. Tálalás előtt vedd elő, és újra keverd át.
Jó étvágyat!
Francia saláta
Fotó: Arkadiusz Fajer
Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
2 db burgonya
20 dkg zöldborsó
2 db alma
4 db ecetes uborka
30 dkg tejföl
4 ek mustár
15 dkg majonéz
só,bors
1 tk citromlé
Így készítsd el:
Pucold meg a répát és a krumplit, majd vágd fel kockára. A zöldborsóval együtt főzd meg és szűrd le. A leszűrt zöldségekhez keverd hozzá az apróra vágott almát és ecetes uborkát.
A mártáshoz keverd ki a tejfölt és majonézt, a mustárt. Sózd, borsozd egy egy kis citromlével is keverd el. Öntsd rá a zöldségekre a mártást és az egészet forgasd össze. Tedd a hűtőbe.
Húsvétra az ünnepi asztalra a sonka mellé tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Coleslaw saláta
Fotó: Ildi Papp
Hozzávalók:
1 fej káposzta
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só, bors
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 ek mustár
1 ek méz
1 db citrom kifacsart leve
só, bors, friss petrezselyem
Így készítsd el:
A coleslaw salátához a megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát vágd fel vékony csíkokra. Egy tálba tedd a zöldségeket, sózd, borsozd és keverd össze.
Egy másik tálban keverj össze tejfölt, majonézt és mustárt. Sózd, borsozd, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
A zöldségeket forgasd össze az öntettel. Még frissebbé, üdébbé teheted az összhatást, ha egy csokor apróra vágott petrezselymet is adsz hozzá. Végül néhány órára, vagy már a fogyasztás előtti este tedd a hűtőbe az isteni amerikai káposzta salátát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.