FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.28.

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Húsvét napján az ünnepi asztalról nem maradhatnak el a sonka mellől az isteni saláták. Ezt a három receptet, már egy nappal korábban érdemes elkészítened!

Szerző Ripost

Hamarosan itt a húsvét, készíts isteni finom salátákat, az ünnepi asztalra. Mutatunk három receptet, amelyekkel előre dolgozhatsz, ezek a saláták másnap még ízletesebbek, mint az elkészítés napján. 

Medvehagymás tojássaláta

Healthy,Salad,Of,Green,Wild,Leek,,Poached,Egg,And,Sour
Fotó: OlegD

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 8 db medvehagyma levél
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Főzd meg a tojásokat keményre. Majd pucold meg, és vágd fel nagyobb darabokra. Aprítsd fel a medvehagyma leveleket. 
  2. Egy tálba tedd bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, és ízlés szerint sózd, borsozd, és jól keverd ki.
  3. A felkockázott tojást szórd meg a medvehagymával, és kanalazd rá a tejfölös keveréket. Óvatosan forgasd össze , ügyelj rá, hogy a tojás ne törjön össze.
  4. Majd tedd a hűtőbe a salátát, másnapra az ízek összeérnek. Tálalás előtt vedd elő, és újra keverd át. 

Jó étvágyat!

Francia saláta

Traditional,Salad,With,Cooked,Vegetables,With,Mayonnaise.
Fotó: Arkadiusz Fajer

Hozzávalók:

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db alma
  • 4 db ecetes uborka
  • 30 dkg tejföl
  • 4 ek mustár
  • 15 dkg majonéz
  • só,bors
  • 1 tk citromlé

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a répát és a krumplit, majd vágd fel kockára. A zöldborsóval együtt főzd meg és szűrd le. A leszűrt zöldségekhez keverd hozzá az apróra vágott almát és ecetes uborkát.
  2. A mártáshoz keverd ki a tejfölt és majonézt, a mustárt. Sózd, borsozd egy egy kis citromlével is keverd el. Öntsd rá a zöldségekre a mártást és az egészet forgasd össze. Tedd a hűtőbe.
  3. Húsvétra az ünnepi asztalra a sonka mellé tálalhatod is.

Jó étvágyat!

Coleslaw saláta

Coleslaw,Made,Of,Freshly,Shredded,White,Cabbage,And,Grated,Carrot
Fotó: Ildi Papp

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • só, bors, friss petrezselyem

Így készítsd el:

  1. A coleslaw salátához a megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát vágd fel vékony csíkokra. Egy tálba tedd a zöldségeket, sózd, borsozd és keverd össze.
  2. Egy másik tálban keverj össze tejfölt, majonézt és mustárt. Sózd, borsozd, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
  3. A zöldségeket forgasd össze az öntettel. Még frissebbé, üdébbé teheted az összhatást, ha egy csokor apróra vágott petrezselymet is adsz hozzá. Végül néhány órára, vagy már a fogyasztás előtti este tedd a hűtőbe az isteni amerikai káposzta salátát.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek