3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra
Húsvét napján az ünnepi asztalról nem maradhatnak el a sonka mellől az isteni saláták. Ezt a három receptet, már egy nappal korábban érdemes elkészítened!
Hamarosan itt a húsvét, készíts isteni finom salátákat, az ünnepi asztalra. Mutatunk három receptet, amelyekkel előre dolgozhatsz, ezek a saláták másnap még ízletesebbek, mint az elkészítés napján.
Medvehagymás tojássaláta
Hozzávalók:
6 db tojás
8 db medvehagyma levél
10 dkg natúr krémsajt
1,5 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
só, bors
Így készítsd el:
Főzd meg a tojásokat keményre. Majd pucold meg, és vágd fel nagyobb darabokra. Aprítsd fel a medvehagyma leveleket.
Egy tálba tedd bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, és ízlés szerint sózd, borsozd, és jól keverd ki.
A felkockázott tojást szórd meg a medvehagymával, és kanalazd rá a tejfölös keveréket. Óvatosan forgasd össze , ügyelj rá, hogy a tojás ne törjön össze.
Majd tedd a hűtőbe a salátát, másnapra az ízek összeérnek. Tálalás előtt vedd elő, és újra keverd át.
Jó étvágyat!
Francia saláta
Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
2 db burgonya
20 dkg zöldborsó
2 db alma
4 db ecetes uborka
30 dkg tejföl
4 ek mustár
15 dkg majonéz
só,bors
1 tk citromlé
Így készítsd el:
Pucold meg a répát és a krumplit, majd vágd fel kockára. A zöldborsóval együtt főzd meg és szűrd le. A leszűrt zöldségekhez keverd hozzá az apróra vágott almát és ecetes uborkát.
A mártáshoz keverd ki a tejfölt és majonézt, a mustárt. Sózd, borsozd egy egy kis citromlével is keverd el. Öntsd rá a zöldségekre a mártást és az egészet forgasd össze. Tedd a hűtőbe.
Húsvétra az ünnepi asztalra a sonka mellé tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Coleslaw saláta
Hozzávalók:
1 fej káposzta
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
só, bors
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 ek mustár
1 ek méz
1 db citrom kifacsart leve
só, bors, friss petrezselyem
Így készítsd el:
A coleslaw salátához a megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát vágd fel vékony csíkokra. Egy tálba tedd a zöldségeket, sózd, borsozd és keverd össze.
Egy másik tálban keverj össze tejfölt, majonézt és mustárt. Sózd, borsozd, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
A zöldségeket forgasd össze az öntettel. Még frissebbé, üdébbé teheted az összhatást, ha egy csokor apróra vágott petrezselymet is adsz hozzá. Végül néhány órára, vagy már a fogyasztás előtti este tedd a hűtőbe az isteni amerikai káposzta salátát.