RETRO RÁDIÓ

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 28. 11:30

Húsvét napján az ünnepi asztalról nem maradhatnak el a sonka mellől az isteni saláták. Ezt a három receptet, már egy nappal korábban érdemes elkészítened!

Hamarosan itt a húsvét, készíts isteni finom salátákat, az ünnepi asztalra. Mutatunk három receptet, amelyekkel előre dolgozhatsz, ezek a saláták másnap még ízletesebbek, mint az elkészítés napján. 

Medvehagymás tojássaláta

Healthy,Salad,Of,Green,Wild,Leek,,Poached,Egg,And,Sour
Fotó: OlegD

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 8 db medvehagyma levél
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Főzd meg a tojásokat keményre. Majd pucold meg, és vágd fel nagyobb darabokra. Aprítsd fel a medvehagyma leveleket. 
  2. Egy tálba tedd bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, és ízlés szerint sózd, borsozd, és jól keverd ki.
  3. A felkockázott tojást szórd meg a medvehagymával, és kanalazd rá a tejfölös keveréket. Óvatosan forgasd össze , ügyelj rá, hogy a tojás ne törjön össze.
  4. Majd tedd a hűtőbe a salátát, másnapra az ízek összeérnek. Tálalás előtt vedd elő, és újra keverd át. 

Jó étvágyat!

Francia saláta

Traditional,Salad,With,Cooked,Vegetables,With,Mayonnaise.
Fotó: Arkadiusz Fajer

Hozzávalók:

  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 db alma
  • 4 db ecetes uborka
  • 30 dkg tejföl
  • 4 ek mustár
  • 15 dkg majonéz
  • só,bors
  • 1 tk citromlé

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a répát és a krumplit, majd vágd fel kockára. A zöldborsóval együtt főzd meg és szűrd le. A leszűrt zöldségekhez keverd hozzá az apróra vágott almát és ecetes uborkát.
  2. A mártáshoz keverd ki a tejfölt és majonézt, a mustárt. Sózd, borsozd egy egy kis citromlével is keverd el. Öntsd rá a zöldségekre a mártást és az egészet forgasd össze. Tedd a hűtőbe.
  3. Húsvétra az ünnepi asztalra a sonka mellé tálalhatod is.

Jó étvágyat!

Coleslaw saláta

Coleslaw,Made,Of,Freshly,Shredded,White,Cabbage,And,Grated,Carrot
Fotó: Ildi Papp

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • só, bors, friss petrezselyem

Így készítsd el:

  1. A coleslaw salátához a megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát vágd fel vékony csíkokra. Egy tálba tedd a zöldségeket, sózd, borsozd és keverd össze.
  2. Egy másik tálban keverj össze tejfölt, majonézt és mustárt. Sózd, borsozd, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
  3. A zöldségeket forgasd össze az öntettel. Még frissebbé, üdébbé teheted az összhatást, ha egy csokor apróra vágott petrezselymet is adsz hozzá. Végül néhány órára, vagy már a fogyasztás előtti este tedd a hűtőbe az isteni amerikai káposzta salátát.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.