FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.22.

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

Szaftos ételek, raguk mellé szuper választás a knédli. Készítsd el te is otthon nagyanyáink receptje alapján.

Szerző Ripost

Készítsd el otthon te is a knédlit, fantasztikus köret vadashoz, pörkölthöz, gombaraguhoz. Kell hozzá egy kis türelem, de mi most a legegyszerűbb receptet hoztuk el.

Recept
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl víz
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 2 tk étolaj

Így készítsd el:

  1. A knédlihez az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral keverd össze és futtasd fel. Tedd a lisztet a kelesztőtálba, keverd hozzá a sót, a tojást, és add hozzá a felfutatott élesztőt és a többi langyos vízzel dagaszd hólyagosra.
  2. Kenj ki egy tálat olajjal, tedd bele a tésztát, kend le olajjal, és meleg helyen egy konyharuhával letakarva keleszd duplájára.
  3. Tegyél egy lábos aljába kétujjnyi vizet. Helyezz rá egy tésztaszűrőt, béleld ki az alját szilikonos sütőpapírral, majd tegyél bele egy kis gombócokra formált tésztát (nagyjából 3 db fér bele )
  4. Fedő alatt, nagy lángon 10-15 perc alatt a knédlit, a gőzben főzd meg. Ne vedd le a fedőt közben!
  5. Amint készen van, szedd ki és szeletelve tálalhatod is. A pörkölt mellé isteni finom!

Jó étvágyat!

Tipp:

Szerecsendiót és petrezselymet is tehetsz a knédlibe.
 forrás: mindemegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek