RIPOSTER

Meg­hök­kentő ta­nú­val­lo­má­sok a Teréz kör­úti rob­bantó tár­gya­lá­sá­ról

Be­idéz­ték a bí­ró­ságra annak a web­s­hop­nak a tu­laj­do­no­sát, aki­től a Teréz kör­úti rob­ban­tás vád­lottja vá­sá­rolta a táv­irá­nyí­tó­kat. Ki­de­rült: akár egy re­dőny táv­irá­nyí­tója is be­in­dít­hatta volna a rob­ba­nó­szer­ke­ze­tet!
  • Szerző: Ripost

Álnéven, fiktív címről rendelte meg a bombához szükséges elektronikai eszközöket és személyesen vette át azokat a Teréz körúti robbantó – derült ki a Fővárosi Törvényszéken. A védelem idézett be négy tanút, egyikük az a férfi, akitől vélhetően a robbantáshoz használt távirányítókat vásárolta P. László Gergely. A webshop tulajdonosa elmondta: az elektronikai eszközöket Kínából rendelte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
2016. április 29-én éjjel 23 óra 8 perckor futott be hozzánk a rendelés egy bizonyos Kiss Tibor címéről

– mondta G. Norbert, a webáruház tulajdonosa, aki szerint sokan használnak kamu adatokat rendeléskor.

"Statisztika nincs rá, de nálunk is annyian adják csak meg a valós adataikat, mint más internetes felületeken. Viszont emlékszem, hogy az illető személyes átvételt kért, aminek a napja május 3-a, egy keddi nap volt"

– állította az eladó. Mint ismeretes, a Teréz körúton szeptemberben robbant a két rendőrt súlyosan megsebesítő bomba.

Fotó: Markovics Gábor

A vevő egy 70-es telefonszámról hívta a webshop mobilját, ugyanis nem találta az átvételi címet. A vádlott valószínűleg Homokkomáromból utazott érte a főváros XI. kerületébe, hogy ne tudják meg a címét. A információi szerint a vádlottnak régebbi típusú, nyomógombos telefonja volt.

Az adás-vételre pontosan nem emlékszem, de a számlákból tudom, hogy a termékekért húszezer pár száz forintot fizetett a vevő

– mondta G. Norbert.

Eközben a címlapon

A Teréz körúti robbantás tárgyalásával kapcsolatos új információkat a napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!