A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
HŰHA

Szerző Buster

Létrehozva: 2024.09.05.

Nagy Feró: Olyan pofont kaptam, hogy nekiestem a falnak

A rendszerváltás után született fiataloknak mára már csak egy rémmese az a „puha diktatúra”, ami Kádár János „legvidámabb barakkját” jellemezte. Nagy Feró számára azonban ez az időszak maga volt a pofonok földje.

Hajdú Péter igen erősen kezdi meg a Beköltözve Hajdú Péterhez című netes műsora újabb évadát. Vendége a „nemzet csótánya”, azaz Nagy Feró, aki punk-rockerként kezdte pályafutását és „lázító, rendszerellenes” magatartásával bizony gyakran vívta ki a karhatalom haragját. Ez a fajta harag pedig akkoriban nem volt épp a hosszú, fájdalommentes élet záloga. Akiért begördült a lefüggönyözött ablakú Volga, hogy elvigyék egy kis beszélgetésre, az sok jóra nem számíthatott. Talán csak annyi volt a bűne, hogy a házmester jelenlétében Kádár Jánosra tett egy kéretlen megjegyzést, de ez elég volt ahhoz, hogy megrázza a pofonfát. Nagy Feró pedig ennél jóval messzebb is merészkedett, amikor Richmond Heads és a Zárvatermők zenekarokban próbálgatta a szárnyait.

Nagy Feró
Nagy Feró rendszeresen kapott verést a karhatalom embereitől Fotó: YouTube

Ki engedte meg, hogy leüljön?”

A Frizbi TV YouTube csatornára felkerült előzetesből kiderült, hogy Hajdú Pétert őszintén felháborította az a tény, hogy a vendége egykoron gyakran volt az AVH tisztjeinek boksz zsákja. 

Hogy a pi*ába engedték meg maguknak, hogy bevittek egy ismert embert és megverték?” – tette fel a jogosnak tűnő kérdést Péter. Nagy Feró pedig belekezdett a mesébe… 

„Többféle történet is van ebből, hiszen többször bevittek és megvertek.” 

Többször kaptam pofont is és verést is.

„Többnyire „kihallgatásra” vittek be, mert többször mondtam olyan dolgokat, ami megdönthette volna a rendszert. Vagy nem tudom… Felvittek, betettek egy kihallgatóba. Mondta a főhadnagy elvtárs, hogy üljek le, majd jön. Egyszer csak bejött a rossz zsaru és rám üvöltött: „Ki engedte meg, hogy leüljön!?” Ilyenkor mondani sem mersz semmit, annyira besz.rsz. Ahogy felálltam, abban a pillanatban olyan pofont kaptam, hogy nekiestem a falnak. Elkezdett vérezni az orrom, meg minden… Ezután közölte velem, hogy szerinte Kádár elvtárs túl sokat enged meg a művészeinek, majd kaptam még egyet”– idézte fel máig nem szépülő emlékeit az élő legenda. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek