A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.05.

Így mosd ki az ágyneműt, ha azt szeretnéd, hogy újra vakító fehér legyen

Nagyon jó érzés a frissen mosott ágynemű közé bújni. Sajnos ahogy telik az idő, a huzatok veszítenek eredeti színükből, legfőképpen a fehérek. Mutatjuk, hogyan varázsolhatod újra fehérré az ágyneműt!

Te is szereted a hófehér lepedőket, ágyneműhuzatokat? Sajnos a textíliák fehéren tartása nem olyan egyszerű, mint az ember gondolná... A cél érdekében talán te is könnyen nyúlsz vegyszerekhez, főleg ha makacs foltoktól szeretnél megszabadulni. Jó, ha tudod, hogy ezek bizonyos idő elteltével roncsolják az agyagot. Ráadásul egy idő után nem segítenek a szürke ágyneműn. Íme, a tipp, ami kíméletesen oldja meg a fehérítést! 

Stack,Of,Clean,Folded,Laundry,Bedding,Sheets,On,Wooden,Table
Fotó: Didecs

Kapd elő a szódabikarbónát és az ecetet! Ez a háztartási tipp megint mindent visz. Környezetbarát, és a pénztárcádat is kímélni fogja. Szórj a mosógép dobjába 1/2 csésze szódabikarbónát; és 1/2 csésze ecetet, oda, ahová a vízlágyítót szoktad adagolni.  Így mosás közben összekeveredik a két anyag, és kifejtik a kívánt hatást. Már az első mosás után is látható lesz az eredmény.

+ tipp:

A citromlé a savasságának köszönhetően szintén hófehérré varázsolja az ágyneműt. Adj egy csésze facsart citromlevet a mosáshoz, csodát fogsz tapasztalni. Áztatáskor adj a vízhez karikákra vágott citromot. A hipót pedig felejtsd el!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek