Létrehozva: 2024.08.15.

Tuti tipp: Ezért önts éjszaka sót a lefolyóba

Nemcsak az ételek ízesítésére használhatod, a só nagyszerű segítőtárs a háztartásban is! Ezt a trükköt érdemes megjegyezni, ugyanis sok bosszúságtól kímélheted meg magad vele.

Rendkívül bosszantó, ha eldugul a lefolyó, legyen szó akár a mosogatóról, akár a fürdőszobai mosdókagylóról. Ilyenkor ugyanis sokszor nincs más megoldás, mint szétszedni és alaposan elmosni a szifont, ami nemcsak időigényes, de a szagok miatt enyhén gusztustalan munka is. Érdemes inkább megelőzni a bajt, és időnként leápolni a lefolyót, hogy ki se alakuljanak azok a lerakódások, amik miatt eldugulhat. Erre pedig nagyszerű megoldás a sima, mezei konyhasó.

Cleaning,Kitchen,Sink,With,Baking,Soda,To,Keep,Sinks,Draining
Érdemes havonta egyszer alkalmazni a módszert, hogy elkerüld a dugulásokat. Fotó: triocean /  Shutterstock

Feloldja a kisebb lerakódásokat

Legyen szó szappanmaradványokról, zsiradékokról vagy olajról, a só mindegyiket képes feloldani; de fontos, hogy ez a trükk akkor már nem működik hatásosan, ha teljesen eldugult a lefolyó! A só emellett fertőtleníti is a lefolyót. Kisebb dugulások esetén önts fél bögre sót a lefolyóba, rá egy bögre ecetet és ugyanennyi szódabikarbónát. Hagyd hatni fél órán keresztül, majd öblítsd le. 

Megelőzésképpen hagyd benne éjszakára

Akkor is érdemes sót szórni a lefolyóba, ha nincsen semmi probléma, hiszen a megelőzés is fontos. Lefekvés előtt öntsd bele két evőkanál sót, és hagyd benne reggelig. Nemcsak a kisebb lerakódásoktól szabadulhatsz meg, de segít a vízkőmentesítésben is, így sokáig nem lesz problémád a dugulással.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek