OTTHONKA

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.08.10.

Filléres praktikák, amivel nyáron is illatos marad a cipőd

A nyári forróságban a zárt cipőkben gyorsan megizzadhat az ember lába. Néhány olcsó trükkel azonban könnyen megszüntethetjük a kellemetlen szagokat. Így szagtalanítsd a cipőt!

Szerző P. E.

1. Szódabikarbónával szagtalanítsd a cipőd

A szódabikarbóna szinte mindenre használható, miért ne próbálnánk ki a cipőnknél is? Szórjunk egy-két evőkanálnyit a cipő belsejébe, hagyjuk benne egy éjszakára, majd reggel rázzuk ki. Ha nincs otthon szódabikarbóna, használhatunk hintőport is, ugyanazt a hatást érjük el!

Tippek cipő szagtalanítására
Tippek cipő szagtalanítására

2. A cipő szagtalanítására csodaszer a só

A só felszívja a nedvességet, és hatékonyan elűzi a kellemetlen szagokat! Szórjunk egy-két evőkanállal a cipőbe, dörzsöljük bele alaposan be, majd hagyjuk benne éjszakára.

3. cipő szagtalanítási tipp: ecet

Az ecet természetes fertőtlenítőszer, így nagy hasznát vehetjük a szagok elleni harcban. Keverjünk össze egy rész 10%-os ecetet két rész vízzel, majd törölgessük át vele a cipő belsejét. Szellőztessük ki alaposan a cipőt, hogy az ecet szaga elillanjon.

4. A mosás csodákra képes

Ha a cipő anyaga lehetővé teszi, mosógépben is moshatjuk. Vegyük ki a cipőfűzőt és a talpbetétet, majd dobjuk a mosógépbe. Használjunk kímélő programot és alacsony hőmérsékletet. A legtöbb esetben egy mosással teljesen megszüntethetjük a szagokat! - írta a Fanny magazin.

5. A csere a megoldás

Gyakran a talpbetét okozza a kellemetlen szagokat. Vegyük ki a talpbetétet, tisztítsuk meg a cipő belsejét egy nedves ruhával, majd hagyjuk megszáradni. Ezután óvatosan illesszük bele az új talpbetétet úgy, hogy teljesen illeszkedjen a cipő belsejébe.

6. Tippek cipő szagtalanítására: le kell fagyasztani!

Talán furcsának tűnik, de hatásos módszer: tegyük a cipőt egy zárható műanyag zacskóba, majd rakjuk a fagyasztóba. Hagyjuk ott néhány órán át, majd vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni. A hideg hőmérséklet elpusztítja a baktériumokat, így reggel friss, illatos cipőt húzhatunk fel.

7. Jó hír a cicagazdiknak!

Szerencsések vagyunk, ha van otthon macskánk! A macskaalom ugyanis nemcsak a nedvességet szívja fel, hanem szagtalanít is. Vegyünk egy régi zoknit, töltsük meg macskaalommal, kössünk rá egy csomót, és tegyük a cipőbe éjszakára. Reggelre a szagok eltűnnek!

8. A fekete mágia erejével

Tartsunk otthon aktív szént, mivel sokoldalúan felhasználható a háztartásban. Az egyik legnagyobb előnye, hogy hatékonyan szívja magába a szagokat. Tegyünk egy aktív szénnel töltött zsákot a cipő belsejébe, és jó pár hétre elfelejthetjük az izzadtságszagot!

9. Párnázzuk ki vele!

Drága cipőfrissítők helyett elég néhány teafilter. Tegyünk néhány teafiltert a cipő belsejébe úgy, hogy mindenhol fedje a talprészt. Hagyjuk ott néhány órára, hogy kifejthesse hatását. A tealevelek természetes illata átjárja a cipőt, és elnyomja a kellemetlen szagokat.

10. Elég néhány csepp

Rendszeresen fertőtlenítsük cipőnket! A teafaolaj természetes fertőtlenítő, amely gyorsan semlegesíti a cipőből áradó szagokat. Csak néhány csepp olajat csepegtessünk mindkét cipőbe, és a friss illat garantált!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek