mosás

89 találat
OTTHONKA

Mit kell tenni, hogy ne szaladjon fel egy nap alatt a nejlonharisnya?

Nagy bosszúság, ha az épp csak kibontott nejlonharisnya máris szaladni kezd, ahogy felvettük. Vajon milyen trükköket kellene ismernünk, hogy ezt elkerüljük?

ÉLETMÓDI

Óriási veszély leselkedik rád, ha a szobában teregetsz

Nemcsak veszélyes, de az egészségre is ártalmas, ha a szobában teregetünk.

OTTHONKA

Ingyen adja a mosószert a természet, most érdemes résen lenni

Már hullik a fákról ez a különleges termés; de azt kevesen tudják, hogy nem csupán gyerekjátékok készülhetnek belőle, hanem mosásra is kitűnően alkalmas. Mutatjuk, hogyan!

OTTHONKA

Egymásnak estek a magyar háziasszonyok: kell szárítógép otthonra vagy nem?

Valóságos kommentháború alakult ki egy online fórumon a szárítógép körül. Sokak szerint lustaság ilyet használni, akinek pedig már van, azt mondja, a legnagyobb áldás a háztartásban. De vajon mi az igazság? Mutatjuk az érveket és az ellenérveket!

OTTHONKA

Nehezen száradnak a lakásban a ruhák? Ez a trükk segít

A ruhaszárítás a lakásban nem egyszerű a párás és hűvös időben; hiába van tavasz, akár több napig is tarthat, mire teljesen megszáradnak a ruhák. Mutatjuk, hogyan tudod meggyorsítani a folyamatot!

OTTHONKA

Tudtad, hogy eddig rosszul mostad az epret? Így tedd helyesen

Megfiatalít és egészségessé varázsol ez az isteni gyümölcs, de nem árt óvatosan bánni vele.

OTTHONKA

Ezt a hőmérsékletet kellene beállítanod minden programhoz a mosógépeden!

A mosás örök vitatéma a háziasszonyok között. Van, aki a hideg, más a meleg, sőt, forró vízre esküszik –más-más okból. De vajon kinek van igaza?

INSIDER

Sokkoló: életveszélyes állapotba került egy 6 éves kisfiú Borsodban

A családfő gyanútlanul mosott, amikor gyermeke véletlenül beleesett a forró vízzel teli fazékba. Nem figyelt a kertben játszó kisfiúra a férfi.

OTTHONKA

Szürke a függönyöd? Ez a trükk segít!

Varázsold újra hófehérré ezzel a természetes szerrel a függönyeidet. Most, hogy itt a tavaszi nagytakarítások ideje jó, ha ismered ezt a trükköt.

INSIDER

Gondoltad volna? Súlyos betegséget okozhat, ha a szobában teregetünk

Hiába a száradó ruhák kellemes illata, akár az életünket is kockáztathatjuk azzal, ha zárt térben, a szobánkban teregetjük ki a frissen mosott ruháinkat.

OTTHONKA

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe, megdöbbentő lesz a hatás!

Szinte mindenre használható a háztartásban ez a csodaszer. De gondoltad volna, hogy a mosásnál is nagy hasznát veheted? Ha kipróbálod ezt a trükköt, többet nem fogsz máshogy mosni!

INSIDER

Ezt a felüljárót tisztítják szombaton, jobb lesz elkerülni!

Részlegesen lezárják az Erzsébet híd egyik sávját,.

NA NE!

Mosás közben kapták le fehérneműben a csajt

Csak a tangás popsija lógott ki a mosógépből, miközben a szennyest pakolta be...

MEDICINA

Szabad-e megmosni a csirkét, mielőtt elkészítjük? Megdöbbentő válasz

Régóta folyik a vita arról, meg kell-e mosni a csirkehúst, mielőtt betennéd a fazékba vagy a tepsibe. Sokan ragaszkodnak ehhez a művelethez, mások viszont egyenesen veszélyesnek tartják. Vajon mi az igazság?

MEDICINA

Ezt a hibát követi el mindenki a maszk tisztításakor! Vigyázz jobban magadra!

A mosható textil maszk hasznos dolog, de csak akkor véd meg másokat és téged, ha megfelelően tisztítod. Ezeket a hibákat viszonylag gyakran elköveti mindenki – figyelj oda, hogy te ne tedd, mert csak így lehetsz biztonságban a vírustól.

YESSS

Itt a hivatalos adat, ennyit hordhatod mosás nélkül a melltartódat!

Rossz idő jár mostanában a melltartókra: aki egyáltalán hordja. az is több napig viseli ugyanazt a darabot. De vajon meddig hordhatod mosás nélkül? Mutatjuk a választ.

OTTHONKA

Így mosd a ruháidat, hogy biztosan eltüntesd róluk a koronavírust!

A mostani járványos időkben természetes, hogy többet fertőtlenítünk, többet mosunk, mint általában. De vajon meddig marad életben a kórokozó a textileken, ruhákon, és hogyan kell kimosni őket, hogy biztosan ne maradjanak fertőzöttek?

ÉLETMÓDI

Tégy ecetet a mosáshoz és nem bánod meg!

Az ecet nemcsak az ételeink ízesítésére szolgál, de a háztartásban is az egyik legnagyobb segítség. Durva vegyi anyagok helyett természetes módon tartja tisztán a lakást, s ezen felül számos otthoni praktikában lehet főszereplő. Éljen az olcsó ecet!

OTTHONKA

Végre kiderült, hány fokon kell mosni a ruhát, hogy tiszta legyen

Ahány háziasszony, annyiféle mosási módszer létezik; hiszen a háztartásnak ez az egyik olyan kényes pontja, ahol mindenki spórolni próbál. Nem csoda, ha sorra jelennek meg a közösségi médiában az újabb és újabb ötletek.

OTTHONKA

Összement a mosásban a pulcsi ez az 5 trükk segít

Elszúrtuk a mosást, vagy véletlenül a szárítógépbe tettük, és összement a kedvenc pulcsink? Nem kell kidobni azonnal – még van remény, hogy ismét a régi legyen. Megmutatjuk a módszert!

ÉLETMÓDI

Őrület, de így birkóznak meg a férfiak a mosógéppel

Sok férfiember egyedül küzd a háztartással. S mint kiderült, számukra a szennyeshalmok eltüntetése az egyik legnagyobb kihívás. Így boldogulnak nő nélkül!

OTTHONKA

Így spórolhatunk súlyos ezreket a mosáson

Elkerülhetetlen része a háztartási feladatoknak, és sokszor hatalmasat dob a számlákon. Rengetegen nincsenek tisztában vele, hogyan lehet pénztárcakímélőbbé tenni, pedig valójában csak néhány nagyon egyszerű trükköt kell bevetni.

OTTHONKA

Ingyenes mosószer októberben: Így juthatsz hozzá

Már kezd hullani a vadgesztenye a fákról, de az igazi dömping jövő hónapban várható. Hatásos mosószert készíthetsz belőle, ráadásul az egész teljesen ingyen van. Mutatjuk, hogyan készítsd el!

ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe, és elámulsz

Ez a praktika mindent visz.

OTTHONKA

Tegyél szappant és szódabikarbónát egy üvegbe, döbbenetes lesz a hatás

A legjobb háztartási csodaszereket sokszor simán kikevered néhány dologból, amit otthon találsz. Nem is hinnéd, mennyire hatékony ez a keverék!

OTTHONKA

Szórj sütőport a mosásba, és leesik az állad!

Ez a szuper praktika igazi főnyeremény.

OTTHONKA

Így lesz a koszos tornacipő újra olyan, mint a vadiúj

Szeretnéd újra ragyogó tisztán látni a tornacipődet, de akárhogy mosod, sehogyan sem sikerül? Nem kell kétségbe esni, mutatjuk a megoldást!

OTTHONKA

Így lesz hipó nélkül ragyogó a fehér ruha és a lepedő

Sokan állítják, hogy drága, foltot is hagy, és egyáltalán nem környezetkímélő a túl sok vegyszer. Ha szeretnéd fehérítésnél kiváltani a hipót, mutatunk néhány természetes megoldást, amiktől garantáltan hófehérek lesznek a ruháid!