A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.05.

Elon Musk ismét kiállt Trump mellett

Létfontosságúnak tartja a győzelmét.

A civilizáció a tét az idei amerikai elnökválasztáson, Trump győzelme nélkülözhetetlen a szólásszabadság és a határ megvédéséhez – figyelmeztetett Elon Musk.

 

Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember

Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember (Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner)

Trump győzelme nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megvédjük a szólásszabadságot, a határok biztonságát, a városok közbiztonságát és a [kormányzati] kiadások észszerű mértékét – hívta fel a figyelmet Elon Musk dél-afrikai származású amerikai technológiai vállalkozó.

Az X és a Space X tulajdonosa egy másik posztjában arról írt, hogy bár soha nem volt aktív a politikában, az idei amerikai elnökválasztás tétje, hogy fennmarad-e a civilizáció az általunk ismert formájában.

Ha meg akarjuk őrizni a szabadságot és a teljesítményelvűséget Amerikában, akkor Trumpnak győznie kell

– írta Musk.

Új, a korábbinál szűkebb tartalmú vádat emelt Donald Trump ellen a 2020-as elnökválasztáshoz kapcsolódó ügyben Jack Smith különleges ügyész kedden.

 

Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án. A független elnökjelöltként induló Kennedy a nap folyamán jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és mostantól Trump kampányát fogja támogatni. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.

Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án. A független elnökjelöltként induló Kennedy a nap folyamán jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és mostantól Trump kampányát fogja támogatni. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner

Az amerikai igazságügyi minisztérium által kinevezett ügyész a korábbi bűnvádat helyettesítő új indítványa figyelembe vette a Legfelsőbb Bíróság részleges elnöki büntetlenségről szóló határozatát, és ehhez igazítva szűkítette a Donald Trump ellen felhozott büntetőjogi tényállást.

Az új vád többi között tartalmazza, hogy Donald Trumpnak elnökként nem a hivatali pozíciójából fakadóan, hanem magánemberként volt érdeke, hogy őt nyilvánítsák a 2020-as elnökválasztás győztesévé.  

Donald Trump volt elnök és republikánus elnökjelölt ellen Jack Smith az elnöki hatalom átadásának akadályozása miatt és a választás eredményének megmásítására irányuló törekvés gyanújával emelt bűnvádat a 2020 novemberi elnökválasztást követően történtek miatt, részben a 2021. január 6-i zavargásokhoz kapcsolódóan.

Az amerikai szövetségi Legfelsőbb Bíróság júniusban hozott határozata szerint az ország mindenkori elnökét büntetlenség illeti meg hivatali hatáskörben hozott intézkedésekért, ugyanakkor magánemberként tett cselekedeteiért felelősségre vonható.

Jogi és politikai elemzők szerint valószínűtlen, hogy az új vád alapján bírósági tárgyalást tartanának még a november 5-i választások előtt, de valószínűsíthető, hogy a jogi eljárás részévé válik az elnökválasztási kampánynak a következő több mint két hónapban.

Megtöri a csaknem negyvennapos hallgatást Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje: interjút ad a CNN amerikai hírtelevíziónak, miután 39 napon keresztül súgógépről felolvasott beszédekre korlátozta a kommunikációját, sem interjút adni, sem sajtótájékoztatót tartani nem volt hajlandó.

Ebben máris főnöke, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök nyomdokaiba lépett, aki szintén igyekszik kerülni minden nem előre megírt megszólalást.

Harris a demokratákkal baráti viszonyt ápoló CNN-től aligha számíthat kényes kérdésekre, pedig a Breitbart amerikai hírportál szerint bőven lenne mire válaszolnia a demokrata elnökjelöltnek.

Megkérdeznék például, hogy a határvédelem kérdésének felelőseként ellátogatott-e valaha is a mexikói határra, és ha nem, miért nem. Milyen módon tükrözi a demokrácia védelmét az a tény, hogy az előválasztási folyamat megkerülésével lett a Demokrata Párt jelöltje? 

De az is érdekelné a konzervatív hírportált, hogy az illegális bevándorlás hozzájárul-e a középosztály életszínvonalának emeléséhez, amelyet Harris olyan lelkesen hangoztat a kampányában.

Kamala Harris némaságát a korábbi demokrata politikusból lett független elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. is elítélte. A Tucker Carlson konzervatív véleményvezérnek adott interjúban emlékeztetett, hogy apja, Robert Kennedy igazságügyi miniszter és nagybátyja, John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök mindketten az eszmék ütköztetésének hívei voltak.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje Harrisszel ellentétben nem ijed meg az interjúktól, olyanoknak is nyilatkozik, akik nem túl hízelgő hangnemben írnak róla – mutatott rá Kennedy.

A ma esti interjú riporteréül nem véletlenül választotta a demokrata kampánycsapat Dana Basht. A CNN munkatársa számos alkalommal adott hangot a Donald Trumppal és a republikánusokkal szembeni ellenszenvének.

Márciusban például annak ellenére elítélte a Legfelsőbb Bíróság Trumpnak kedvező döntését, hogy maga is elismerte, a testület „technikailag helyesen” járt el – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Harris mindenesetre erősítést is kap a beszélgetéshez, ugyanis csatlakozik hozzá alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó is.

Hogy sajtótájékoztatót mikor tart a demokrata elnökjelölt, az továbbra is rejtély.
Joe Biden amerikai elnök csatlakozottk alelnöke, a demokrata elnökjelölt Kamala Harris kampánygyűléséhez hétfőn, az Egyesült Államok dolgozóinak ünnepén Pennsylvania állam ipari központjában, Pittsburghben.

Joe Biden az elnökjelöltségtől történt hat héttel ezelőtti visszalépése óta első alkalommal vett részt Kamala Harris oldalán választási eseményen. Az elnök korábban ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja alelnökének kampányát, aki az ő visszalépésével válhatott a Demokrata Párt elnökjelöltjévé. Ben LaBolt, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója hétfőn közölte, hogy a következő időszakban Joe Biden több választási eseményen is részt vesz majd.

Kamala Harris a Pennsylvania állam nyugati részén fekvő Pittsburgh város ünnepi felvonulásához (Labor Day Parade) kapcsolódóan tartott beszédet, amelyben az előzetes közlés szerint a többi között az amerikai acélipar hazai kézben tartásáról beszél majd, valamint a munkások érdekeinek védelméről. Pittsburgh a második legnagyobb amerikai acélipari vállalkozás, a U.S. Steel vállalat székhelye. A nagy múltú amerikai cég megvásárlásának szándékát tavasszal jelentette be a japán Nippon. Joe Biden akkor azt közölte, hogy ellenzi a vállalat külföldi tulajdonba kerülését.

Pennsylvania állam egyike azon szövetségi államoknak, ahol eldőlhet az elnökválasztás novemberben, ezért demokraták és republikánusok erőteljes kampányt folytatnak ott.

Donald Trump a közösségi médiában a Labor Day alkalmából közzétett ünnepi üzenetében azt írta, hogy elnöksége idején az amerikai érdekeket védő méltányos szabadkereskedelmi megállapodások révén eszközt adott a vállalatok és dolgozóik kezébe a virágzáshoz, és úgy vélte, az elmúlt három és fél évben a munkások is megszenvedték az üzemanyagok, a szállítás és az élelmiszerek árának jelentős emelkedését.

Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban, de a szavazatok előzetes leadásának lehetősége több szövetségi államban már szeptemberben megnyílik.

Donald Trump erős országnak nevezte Magyarországot, amelyet egy erős vezető irányít – a republikánus amerikai elnökjelölt erről egy helyi idő szerint szombaton este sugárzott interjúban beszélt, amelyet a konzervatív médiaszemélyiség, Mark Levin készített.

A Fox News hírtelevízióban adásba került interjúban a volt elnök Orbán Viktor miniszterelnököt a világ biztonságát fenyegető válságokkal és háborúkkal kapcsolatban idézte, aki egy olyan vezetőben látja a béke helyreállításának lehetőségét, mint amilyen ő (Donald Trump) volt.

A republikánus politikus kijelentette, hogy

„a két ország közötti háborút – amelyhez az Egyesült Államoknak egyébként semmi köze nincs – egyetlen telefonhívással le tudna zárni”.

Azt is elmondta, hogy frissen megjelent könyvében, amelynek címe Megmenteni Amerikát (Save America) több olyan nemzetközi politikus is szerepel, akivel az elmúlt időszakban találkozott, köztük Orbán Viktor.

Donald Trump az interjúban éles szavakkal bírálta az Európai Uniót, amely – véleménye szerint – kereskedelmi előírásaival kihasználja az Egyesült Államokat,

és ennek a gyakorlatnak a megszüntetését ígérte.

A republikánus elnökjelölt az amerikai elnökválasztási küzdelmet érintve demokrata párti ellenfelét, Kamala Harrist ismét szélsőséges baloldali politikusnak nevezte, és amiatt bírálta, hogy a választási kampány során korábbi, radikálisnak mondott álláspontjával ellentétesen nyilatkozik, többi között a belföldi energiakitermelés engedélyezését és az illegális bevándorlás korlátozását illetően.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek