FAZÉK

Ez a kávé nyáron mindent visz, kezdd ezzel a napot

A kávélimonádét jobban fogod szeretni, mint a jegeskávét! Ez a nyár nagy kedvence. Kezdd a napot ezzel a szuper frissítővel!
címkék:

Kávélimonádé az új sláger, idén te sem hagyhatod ki! Szuper finom, frissít, élénkít. Ezzel az itallal nem nyúlhatsz mellé. Ez a kreatív kávé különlegesség otthon is könnyen elkészíthető, persze egy kicsivel több időt vesz igénybe, mint az espresso. De megéri, találd ki a saját kedvencedet! Időnként minden italra ráfér egy kis frissítés. Ez a kávéra is igaz, amit egyszerűen kombinálhatsz a nyár ízeivel ebben a finomságnak. A hőségre való tekintettel, frigyre lép a kávé és a limonádé. Mutatjuk a receptjét.

Kávélimonádé

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 adag v. dupla adag eszpresso
  • jég
  • friss citrom
  • narancs
  • lime
  • szirup

Így készítsd el:

  1. Egy nagyobb pohárba préseld össze a megmosott, és cikkekre vágott citromot, narancsot, lime-ot. Add hozzájuk a gyümölcspürét vagy szirupot, ( tetszés szerint, van aki kevésbé édeset, van aki az édeset szereti ), tedd tele a poharat jéggel. Ha van rá lehetőséged, akkor a tört jeget használj.
  2. Öntsd rá a kávét és végül szódával, ásványvízzel vagy akár különböző gyümölcslével feltöltheted a poharad.
  3. Ínyencek tonic-kal is felönthetik, így lesz tökéletes, egyedi ízkompozíciód!
  4. Díszítheted mentalevéllel, kellemes illatot és frissességet ad az italnak

Tipp:

A kávé harmonizál a bogyós gyümölcsökkel és a trópusi gyümölcsökkel, érdemes ezért kipróbálni különböző ízesítéseket, saját ízlés szerint.

Fogyaszd egészséggel!

A kávé története:

A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fűződik. Az egyik változat szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. A másik történet szerint egy Rhazes (852–932) nevű arab orvos a kávét, a quava nevű élénkítő növényt orvosságként használta, és ő említette Al-Haiwi (A kontinens) című munkájában. 1000 körül Avicenna, a középkori gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy először a 15.században Jemenben használták élénkítő hatása miatt, valószínűleg szufi szerzetesek, akik szívesen éltek serkentő szerekkel. Innen került ki, és vált ismertté a társadalom minden rétege számára. A 16.század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?