INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.04.26.

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

A közel kétórás interjúban sorra mondott ellent korábbi önmagának. A beszélgetés fénypontja az volt, amikor közölte, hogy szerinte Gyurcsányné a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt 2026-ra...

Karácsony Gergely alapvetően egy barátságos környezetben találta magát a Partizán stúdiójában, Gulyás Márton az egy óra 40 perces interjúban kb. két percet szentelt az egyre nagyobb botránnyá duzzadó hídpénzbotránynak. De a riporter még ezen rövid idő alatt is biztosította a főpolgármestert, hogy csak muszájból kérdez rá a témára, ő egy szót sem hisz el az egészből... 

Karácsony Gergelyt teljesen bekebelezték Gyurcsányék. Már ő is Gyurcsánynét akarja miniszterelnöknek. Fotó: screenshot 

Gulyás elfogultsága Karácsony felé végig érezhető volt, kerülték a legkényesebb kérdéseket, de még így is sikerült kiverni a biztosítékot az alapvetően baloldali érzelmű nézőknél is. A kommentszekcióban tömegével írták az emberek az olyan jellegű hozzászólásokat, mint például: "ez volt az utolsó csepp a pohárban", "engem most vesztett el Karácsony Gergely", 

"ezek után nem tudom Karácsony neve mellé tenni az x-et".

Gyurcsánynét tartja a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek

Azért fordultak rengetegen a főpolgármester ellen az interjú alatt, mert egy kérdésre úgy válaszolt, hogy Gurcsányné Dobrev Klárát tartja a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek a 2026-os választásra. Karácsony hozzáállása 180 fokos fordulatot vett az elmúlt két évben, 2022 áprilisában ugyanis még Márki-Zay Péter javára lépett vissza Dobrev Klára ellenében. 

Bár Karácsony szavahihetőségében nehéz megbízni, mert 2022-ben közölte, hogy csak akkor lépne vissza bármelyik jelölt javára, ha elütné a villamos - aztán pár nap múlva visszalépett... Nos, úgy tűnik, hogy a villamos súlyos sérülést okozott, mert a mostani interjúban azt állította, hogy ő bizony soha nem is akart igazán miniszterelnök-jelölt lenni. Ez azért is érdekes, mert kétszer is elindult a baloldal jelöltjeként, de mindkétszer súlyos vereségbe szaladt bele. Lehet, hogy főpolgármester sem igazán akar lenni, csak kényszeríti valaki? Érdekes... 

Nézzünk néhány nézői hozzászólást a videó alatti kommentekből:

  • "Érdekes ez a sokadszori megtérés Gyurcsány és Gyurcsányné pártjához. Engem elvesztett."
  • "A DK-val és Gyurcsánnyal Karácsony megásta a saját sírját."
  • "Nekem is a DK "ölelkezés" az utolsó csepp. Ha süllyed a hajó, úgy hagyják magára Karácsonyt, ahogy Márki-Zayt anno, sőt, őt még meg is rugdosták kicsit. Jó partnerek lesznek Gerinek is. Gerincműtétre nekik legalább nem lesz szükségük. Furán hangzik tudom, de pont Vitézyvel kéne partnerkednie, nem a múlt árnyaival. Ő tudja. Egy szavazat minusz."
  • "Dobrev Kláránal nincs alkalmasabb miniszterelnök-jelölt... Miért nem egyből a Fletónál?! Ezek után hogy szavazzak erre a csávóra...?"
  • "Karácsonyt úgy elütötte a villamos 2022-ben, hogy agylágyulást kapott. Akkor még MZP javára lépett vissza Dobrev ellenében, most meg már Dobrev a legalkalmasabb kormányfőjelölt!"

Orbán Viktor: Karácsonynak bukovári

Orbán Viktor országjáró körútja során látogatta meg Szentkirályi Alexandrát, a főpolgármester-jelölti standjánál. A miniszterelnök beszélt néhány mondatot az ott lévő emberekkel is, akik közölték, hogy Szentkirályi kampánya egyre jobban áll, és szerintük karácsonynak már vége. Orbán Viktor erre úgy reagált:

Ami eddig előnye volt, az most a hátránya. Van egy előnye neki: hogy nem csinál semmit! Nem csinál semmit, és ezért nem is fél tőle senki, mert ő nem akar semmit. És akkor ő ilyen kellemes ember. De most, hogy van ellenjelölt, most, ami eddig előny volt, az szerintem hátrány, mert az Alexandra akar csinálni valamit és így nagy lett a kontraszt. Úgyhogy szerintem bukovári van...

Összeérnek a szálak a dollárbaloldalon

Karácsony Gergely kampányhonlapján is ugyanaz a cég tűnik fel, amelyet Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botrányában ismerhetett meg a közvélemény. A karacsonygergely.hu adatkezelési nyilakozatában felsorolt adatkezelők egyike a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-céghálóba sorolható Estratos Digital Gmbh. Gyurcsány Ferenc pártja is ezzel a céggel dolgoztat.

Ez derül ki a Demokratikus Koalíció honlapján megtalálható tájékoztatóból, amely szerint ott is részben az Estratos végzi az adatkezelését. Ráadásul az a vállalat a DK plusz nevű mobilalkalmazás adatvédelmi tájékoztatójában is fellelhető.

Az Estratos Digital Gmbh.-ra Magyar Péter mozgalmának egyre szövevényesebbé váló adatkezelési botránya irányította a közfigyelmet. Magyar mozgalmának honlapján, a Talpramagyarok.hu-n közzétettek egy adatvédelmi tájékoztatót, amelyben mások mellett szerepelt az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org. A vállalkozásokban közös, hogy mindkettő a Bajnai Gordon-féle datadatos körhöz kapcsolható, no meg az, hogy miután ezt megírtuk, néhány óra múlva mindkét cég neve eltűnt Magyar Péter mozgalmának internetes adatvédelmi tájékoztatójából.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

origo.hu

Ezek voltak a magyarérettségi feladatai

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

magyarnemzet.hu

Juszt hatalmas öngólt lőtt Magyar Péter baloldali tüntetése kapcsán

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

magyarnemzet.hu

Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

origo.hu

Megszólalt Kecskés Enikő a T. Dannyvel való kapcsolatáról

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Szuperélelmiszernek tartják és most van a szezonja: két hét alatt felére csökkent az eper ára

INSIDER

Felkavaró részletek: gyerekek bukkantak rá az Aszódon elrejtett holttestre

INSIDER

Magyar Péterék összevissza kapkodnak, egymás után állnak elő vállalhatatlan jelöltekkel

INSIDER

Fél valamitől? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter