FAZÉK

Karácsonyi csodalekvár: készíts egy üveg szeretetet ajándékba

Karácsonykor szereted saját magad készíteni az ajándékokat, de idén úgy érzed, kifogytál az öltetekből? Akkor próbáld ki ezt a mennyei gyümölcslekvárt, hiszen amellett, hogy pofonegyszerû, ünnepi hangulatot csempészhetsz vele a fa alá!
  • Szerző: Ripost

Nincs is annál szebb, mint ha saját készítésű ajándékkal leped meg a szeretteidet karácsonykor, pláne, ha a csomag ehető finomságot rejt. Ez a lekvár ugyanis nem csak ínycsiklandó, de elkészíteni csak pár perc, az üvegét pedig igazi karácsonyi dekorációval teheted ünnepivé! Íme a recept:

Karácsonyi eperlekvár áfonyával

Hozzávalók (kb 1,5 liter lekvárhoz):

  • 2500 g fagyasztott eper
  • 500 g áfonya
  • 2 tasak dzsemfix
  • 600 g cukor (vagy ízlés szerint)

Elkészítés:

1. Előtte lévő nap már vedd ki a mélyhűtőből az epret, és egy nagy lábasba tedd bele, így másnapra biztosan kiolvad.

2. A kiolvadt epret és a megmosott áfonyát öntsd bele egy nagy fazékba, és egy botmixer segítségével jól pépesítsd össze.

3. Ezután szórd bele a cukrot és a dzsemfixet.

4. Tedd a tűzhelyre, és kezdd el főzni alacsony lángon. Várd meg, amíg felforr, majd még két percig hagyd bugyogni. 

5. Végül töltsd bele a befőttesüvegekbe, és jól zárd le a tetejüket. Fejtetőre állítva hagyd hűlni pár másodpercig.

6. Ha úgy érzed, hogy teljesen kihűlt, dekoráld piros zsineggel, ünnepi kártyával kedvedre az üvegeket, így lesz csak igazán személyre szabott az ajándék.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?