kulcsár edina
Sűrű szilvalekvár lesz a végeredmény, kevergetés nélkül.
Rengetegen elkövetik ezt a hibát a lekvárfőzésnél.
Úton-útfélen epret találsz, készíts belőle csodás, piros lekvárt! Mutatjuk a trükköket.
Turbózd fel az eperlekvárt , nem bánod meg!
Ötletek, ha unjátok a befőttet.
Igazi különlegesség lehet ilyenkor ősszel a sütőtöklekvár, naranccsal megbolondítva pedig isteni finom. Főzz belőle néhány üveggel, nem bánod meg.
Isteni, ahogy a füge édes, citrusos íze keveredik a szilva fanyar ízvilágával. Kár lenne kihagyni ezt a párosítást, ha befőzöl; de nem csak lekvárban, süteményben is fantasztikus együtt a két gyümölcs!
Szeretsz új ízeket kipróbálni, kisérletezni? Akkor itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt a télen is elkészíthető lekvárt.
A mesterfodrász a konyhában is megállja a helyét.
Évtizedekig éltünk abban a tévhitben, hogy lekvárokat, kompótokat eltenni csak cukorral lehet. Ettől lesz zselés az állaga, és áll el hónapokig a kamrában! Nos, elárulom, ez nem igaz! Gyere és próbáld ki velem!
Hová teszed a felbontott flakont: a hűtőbe, vagy egyszerűen kint hagyod a konyhapulton? Megmutatjuk, mi hová való!
A zamatos, aranyszínű körtedzsemmel valódi őszi ízvilágot csempészhetsz kedvenc főételeidbe, desszertjeidet pedig igazán feldobja ez a nem mindennapi csemege.
Isteni lekvárreceptet mutatunk, de kivételesen nem a bodza bogyója kapja a főszerepet! Itt az ideje, hogy megkóstold ezt az isteni kombinációt, tegyél el most te is néhány üveggel!
Itt a nyár, a friss gyümölcsök, és a lekvárfőzés ideje. Mindig jól jön egy remek ötlet, hogy játék legyen a munka a konyhában!
A legújabb táplálkozási irányzatoknak megfelelő, hozzáadott cukor nélküli lekvárt tennél az asztalra? Az a biztos, ha magad készíted el, hiszen így tényleg csak az kerül az üvegbe, amit te is jó szívvel adsz oda szeretteidnek.
Nincs párja a házi eperlekvárnak! Egy titkos hozzávalótól ráadásul olyan finom lesz, mint még soha!
Karácsonykor szereted saját magad készíteni az ajándékokat, de idén úgy érzed, kifogytál az öltetekből? Akkor próbáld ki ezt a mennyei gyümölcslekvárt, hiszen amellett, hogy pofonegyszerű, ünnepi hangulatot csempészhetsz vele a fa alá!
Pokoli jó ötlet érkezett Oroszországból! Fogadjunk, soha nem jutott volna eszedbe összeházasítani a tököt a citrommal! Főleg nem egy lekvárban. Pedig, ha kipróbálod, sosem fogod másként készíteni.
Egyszerűen nem tudsz betelni a sült bacon ízével? Akkor ezt figyeld, ugyanis most egy egész befőttesüvegnyit készíthetsz belőle! Ráadásul a szaftja valami isteni! Csak kend meg vele reggel a friss, puha kenyered! Mutatjuk a receptet!