Rezzenéstelenül áll az élen a FIDESZ

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.24. 14:30

Így készül a hagymalekvár: sült húsok mellé zseniális

Natúr húsok fantasztikus kiegészítője a hagymalekvár. Hidd el, ha egyszer megkóstolod, téged is lenyűgöz majd az ízével. Mutatjuk a receptet!

Leginkább natúr húsokhoz, sült kacsához, vadakhoz, libamájhoz, grillsajtok, sajtok mellé, sőt még a hamburgerbe is rakhatod a fantasztikus lilahagyma lekvárt. Annyira lenyűgöző az íze, hogy még ajándékba is adhatod. Főleg, ha kreatívan csomagolod. Ha még soha életedben nem ettél ebből az ínyencségből, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd és megkóstold! Mutatjuk a receptet

Onion,Confiture.,Original,Jam.,Copy,Space.
Fotó: Lyudmila Mikhailovskaya

Hozzávalók:

  • 1 kg lilahagyma
  • 2 kk só
  • 10 dkg cukor
  • 4 ek balzsamecet
  • borsikafű ízlés szerint
  • olívaolaj

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a hagymát és vágd fel karikákra. Majd olívaolajon dinszteld meg, tegyél hozzá közben sót. Amikor összeesett, mehet bele a cukor és a balzsamecet is. Fedd le, és hagyd teljesen megpuhulni.
  2. Amikor sűrű ragacsos, puha az állaga, akkor elég,ha beleteszed csatos, vagy steril üvegekbe. 

Jó étvágyat!

Tipp:

Ínyencek vörösbort is tesznek bele!

Hagymalekvár télire

Télire is elteheted ezt a finomságot, nem feltétlenül kötelező minden alkalommal frissen elkészítened. Kifejezetten ajánlott a nagyobb mennyiség főzése is és tartósítása. Ha elkészítetted a lekvárt a fent leírtak alapján, akkor száraz dunsztolni érdemes. Töltsd a hagymalekvárt forrón sterilizált üvegekbe, majd fordítsd 30 percre fejjel lefelé. Hagyd a lilahagyma lekvárt kihűlni, valamilyen ruhába beletekerve, letakarva. Utána mehetnek az üvegek a kamrába.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek