tóth gabi
Natúr húsok fantasztikus kiegészítője a hagymalekvár. Hidd el, ha egyszer megkóstolod, téged is lenyűgöz majd az ízével. Mutatjuk a receptet!
Leginkább natúr húsokhoz, sült kacsához, vadakhoz, libamájhoz, grillsajtok, sajtok mellé, sőt még a hamburgerbe is rakhatod a fantasztikus lilahagyma lekvárt. Annyira lenyűgöző az íze, hogy még ajándékba is adhatod. Főleg, ha kreatívan csomagolod. Ha még soha életedben nem ettél ebből az ínyencségből, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd és megkóstold! Mutatjuk a receptet.
Jó étvágyat!
Ínyencek vörösbort is tesznek bele!
Télire is elteheted ezt a finomságot, nem feltétlenül kötelező minden alkalommal frissen elkészítened. Kifejezetten ajánlott a nagyobb mennyiség főzése is és tartósítása. Ha elkészítetted a lekvárt a fent leírtak alapján, akkor száraz dunsztolni érdemes. Töltsd a hagymalekvárt forrón sterilizált üvegekbe, majd fordítsd 30 percre fejjel lefelé. Hagyd a lilahagyma lekvárt kihűlni, valamilyen ruhába beletekerve, letakarva. Utána mehetnek az üvegek a kamrába.