Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.22.

Letarolta a netet a cukkini és a citrom párosa, ezt ki kell próbálnod

Bőven terem a cukkíni a kertben, de nem csak savanyúságnak érdemes eltenni télire. Ezt a receptet mindenki imádja, és nem véletlen, hiszen a végeredmény különleges, finom és édes...

Ha annyi cukkinid termett, hogy már tényleg nem tudsz vele mit kezdeni, akkor készíts belőle isteni finom citromos lekvárt! Eszméletlenül finom, ráadásul kedved szerint fűszerezheted: a citrom és a cukor mellett tehetsz bele még szegfűszeget, fahéjat, és megbolondíthatod egy kis naranccsal is. Az biztos, hogy télen nagyon jól fognak esni a friss ízek, amikor kibontod a lekvárt. Mutatjuk a receptet!

Zucchini,Jam,With,Orange,,Zucchini,And,Orange
Nemcsak kenyérrel finom, sütni-főzni is lehet a cukkínilekvárral. Fotó: AleKak /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 2 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 2 db bio citrom
  • 6 gramm pektin
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg és 1 db narancs

Elkészítés:

  • Alapos mosás után hámozd meg a cukkinit, kapard ki a magházát, majd a tiszta húsból mérj ki 1 kg-ot. Vágd kockákra egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, és a citrom húsát, magok nélkül. A narancs húsát és a fűszereket is most add hozzá, majd önts annyi vizet a tetejére, amennyi éppen csak ellepi.
  • Ha puhára főtt a cukkini, botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a pektint, és főzd további 3-5 percig. Ezután még forrón merd sterilizált befőttesüvegekbe. Az üvegeket jól zárd le, fordítsd őket negyedórára a fejükre, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek