RETRO RÁDIÓ

Letarolta a netet a cukkini és a citrom párosa, ezt ki kell próbálnod

Létrehozva2024. 08. 22. 11:00

Bőven terem a cukkíni a kertben, de nem csak savanyúságnak érdemes eltenni télire. Ezt a receptet mindenki imádja, és nem véletlen, hiszen a végeredmény különleges, finom és édes...

Ha annyi cukkinid termett, hogy már tényleg nem tudsz vele mit kezdeni, akkor készíts belőle isteni finom citromos lekvárt! Eszméletlenül finom, ráadásul kedved szerint fűszerezheted: a citrom és a cukor mellett tehetsz bele még szegfűszeget, fahéjat, és megbolondíthatod egy kis naranccsal is. Az biztos, hogy télen nagyon jól fognak esni a friss ízek, amikor kibontod a lekvárt. Mutatjuk a receptet!

Zucchini,Jam,With,Orange,,Zucchini,And,Orange
Nemcsak kenyérrel finom, sütni-főzni is lehet a cukkínilekvárral. Fotó: AleKak /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 2 dl víz
  • 40 dkg cukor
  • 2 db bio citrom
  • 6 gramm pektin
  • ízlés szerint fahéj, szegfűszeg és 1 db narancs

Elkészítés:

  • Alapos mosás után hámozd meg a cukkinit, kapard ki a magházát, majd a tiszta húsból mérj ki 1 kg-ot. Vágd kockákra egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, és a citrom húsát, magok nélkül. A narancs húsát és a fűszereket is most add hozzá, majd önts annyi vizet a tetejére, amennyi éppen csak ellepi.
  • Ha puhára főtt a cukkini, botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a pektint, és főzd további 3-5 percig. Ezután még forrón merd sterilizált befőttesüvegekbe. Az üvegeket jól zárd le, fordítsd őket negyedórára a fejükre, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.