
Letarolta a netet a cukkini és a citrom párosa, ezt ki kell próbálnod
Bőven terem a cukkíni a kertben, de nem csak savanyúságnak érdemes eltenni télire. Ezt a receptet mindenki imádja, és nem véletlen, hiszen a végeredmény különleges, finom és édes...
Ha annyi cukkinid termett, hogy már tényleg nem tudsz vele mit kezdeni, akkor készíts belőle isteni finom citromos lekvárt! Eszméletlenül finom, ráadásul kedved szerint fűszerezheted: a citrom és a cukor mellett tehetsz bele még szegfűszeget, fahéjat, és megbolondíthatod egy kis naranccsal is. Az biztos, hogy télen nagyon jól fognak esni a friss ízek, amikor kibontod a lekvárt. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 2 dl víz
- 40 dkg cukor
- 2 db bio citrom
- 6 gramm pektin
- ízlés szerint fahéj, szegfűszeg és 1 db narancs
Elkészítés:
- Alapos mosás után hámozd meg a cukkinit, kapard ki a magházát, majd a tiszta húsból mérj ki 1 kg-ot. Vágd kockákra egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, és a citrom húsát, magok nélkül. A narancs húsát és a fűszereket is most add hozzá, majd önts annyi vizet a tetejére, amennyi éppen csak ellepi.
- Ha puhára főtt a cukkini, botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a pektint, és főzd további 3-5 percig. Ezután még forrón merd sterilizált befőttesüvegekbe. Az üvegeket jól zárd le, fordítsd őket negyedórára a fejükre, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni.






