
Így készül az egészséges otthoni ketchup: ezt a receptet neked is ismerned kell
Készítsd el a kedvenc mártogatósod otthon, nem bánod meg! Felejtsd el az adalékanyagokat, egészséges és ízletes lesz a ketchupod! Mutatjuk a receptet.
A ketchup nagyon népszerű, a gyerekek pedig odavannak érte. Imádják sült krumplival, de szendvicsekhez és virsli mellé. Tegyük hozzá: a jól fűszerezett sűrű paradicsomszósz pácok ízesítőjeként is jól jön. Egy biztos: mindig jól jön egy kis ketchup otthon. Viszont ha te magad készíted el, sokkal egészségesebb lesz, mint a bolti, és az íze is finomabb lesz. A házi ketchup receptje szerencsére nagyon egyszerű. Ráadásul csak négy alapanyagra van szükséged az alapváltozathoz. Utána pedig mindenki a saját maga kedvére ízesítheti, turbózhatja fel. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 8 dkg cukor
- 0,5 dl ecet
- só, ízlés szerint
Így készítsd el:
- Mosd meg a paradicsomokat és negyedeld el. Tedd bele egy fazékba és öntsd fel fél liter vízzel, és főzd puhára fedő alatt.
- Amikor megfőtt a paradicsom, botmixerrel pürésítsd, nyomd át szitán, így megszabadulsz a héjtól és a magoktól.
- Öntsd vissza a paradicsomlevet a fazékba, add hozzá a cukrot, az ecetet és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett főzd addig, míg sűrű nem lesz.
- Ha szereted a csípős ketchupot, tegyél hozzá még chilit. Az oregano és a bazsalikom is szuper ízt ad hozzá. Azt is tehetsz bele, ízlés szerint. Tárold hűtőben a kész finomságot.
Jó étvágyat!







