RETRO RÁDIÓ

Így készül az egészséges otthoni ketchup: ezt a receptet neked is ismerned kell

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 08. 15. 11:00

Készítsd el a kedvenc mártogatósod otthon, nem bánod meg! Felejtsd el az adalékanyagokat, egészséges és ízletes lesz a ketchupod! Mutatjuk a receptet.

A ketchup nagyon népszerű, a gyerekek pedig odavannak érte. Imádják sült krumplival, de szendvicsekhez és virsli mellé. Tegyük hozzá: a jól fűszerezett sűrű paradicsomszósz pácok ízesítőjeként is jól jön. Egy biztos: mindig jól jön egy kis ketchup otthon. Viszont ha te magad készíted el, sokkal egészségesebb lesz, mint a bolti, és az íze is finomabb lesz. A házi ketchup receptje szerencsére nagyon egyszerű. Ráadásul csak négy alapanyagra van szükséged az alapváltozathoz. Utána pedig mindenki a saját maga kedvére ízesítheti, turbózhatja fel. Mutatjuk a receptet:

Bowl,With,Tasty,Tomato,Paste,And,Fresh,Vegetables,On,Blue
Fotó: Pixel-Shot / shutterstock.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl ecet
  • só, ízlés szerint

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a paradicsomokat és negyedeld el. Tedd bele egy fazékba és öntsd fel fél liter vízzel, és főzd puhára fedő alatt.
  2. Amikor megfőtt a paradicsom, botmixerrel pürésítsd, nyomd át szitán, így megszabadulsz a héjtól és a magoktól.  
  3. Öntsd vissza a paradicsomlevet a fazékba, add hozzá a cukrot, az ecetet és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett főzd addig, míg sűrű nem lesz. 
  4. Ha szereted a csípős ketchupot, tegyél hozzá még chilit. Az oregano és a bazsalikom is szuper ízt ad hozzá. Azt is tehetsz bele, ízlés szerint.  Tárold hűtőben a kész finomságot. 

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.