FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.15.

Így készül az egészséges otthoni ketchup: ezt a receptet neked is ismerned kell

Készítsd el a kedvenc mártogatósod otthon, nem bánod meg! Felejtsd el az adalékanyagokat, egészséges és ízletes lesz a ketchupod! Mutatjuk a receptet.

A ketchup nagyon népszerű, a gyerekek pedig odavannak érte. Imádják sült krumplival, de szendvicsekhez és virsli mellé. Tegyük hozzá: a jól fűszerezett sűrű paradicsomszósz pácok ízesítőjeként is jól jön. Egy biztos: mindig jól jön egy kis ketchup otthon. Viszont ha te magad készíted el, sokkal egészségesebb lesz, mint a bolti, és az íze is finomabb lesz. A házi ketchup receptje szerencsére nagyon egyszerű. Ráadásul csak négy alapanyagra van szükséged az alapváltozathoz. Utána pedig mindenki a saját maga kedvére ízesítheti, turbózhatja fel. Mutatjuk a receptet:

Bowl,With,Tasty,Tomato,Paste,And,Fresh,Vegetables,On,Blue
Fotó: Pixel-Shot / shutterstock.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl ecet
  • só, ízlés szerint

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a paradicsomokat és negyedeld el. Tedd bele egy fazékba és öntsd fel fél liter vízzel, és főzd puhára fedő alatt.
  2. Amikor megfőtt a paradicsom, botmixerrel pürésítsd, nyomd át szitán, így megszabadulsz a héjtól és a magoktól.  
  3. Öntsd vissza a paradicsomlevet a fazékba, add hozzá a cukrot, az ecetet és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett főzd addig, míg sűrű nem lesz. 
  4. Ha szereted a csípős ketchupot, tegyél hozzá még chilit. Az oregano és a bazsalikom is szuper ízt ad hozzá. Azt is tehetsz bele, ízlés szerint.  Tárold hűtőben a kész finomságot. 

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek