Visszatér egy nagy kedvenc, a sütik és kekszek aduásza! A reggeli kávé mellé is megállja a helyét, de a családi ebéd után is isteni finom. Mutatjuk a receptet!
Visszatér sokak kedvenc retrósütije: a citromos pöffeteg! Reggelire kávé és tea mellé a legjobb választás, de jól mutat az asztalon családi összejövetelek alkalmával is. Persze az íze mennyei, ki ne ismerné ezt az ízletes sütit? Mutatjuk a receptet, készítsd el te is! Külön előny ennek a finomságnak, hogy dobozban még eláll egy darabig - ha véletlenül nem fogyna el azonnal. Csak maradjon belőle!
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 db tojás
1 dl joghurt
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
30 dkg liszt
6 g sütőpor
1 csipet só
bevonáshoz
5 ek cukor
5 ek porcukor
Így készítsd el:
Keverd össze kézi mixerrel a vajat és a tojást, add hozzá a citrom levét és reszelt héját, a joghurtot és a cukrot, majd keverd tovább.
Mehet bele a sóval, sütőporral külön összekevert liszt is, és addig keverd az egészet, míg összeáll.
180 C fokra melegítsd elő a sütőt.
A kész tésztából szaggass dió nagyságú darabokat, ezekből formálj golyócskákat. Utána cukorban és porcukorban is hempergesd meg őket.
A tésztagolyókat sokarozatasd sütőpapírral bevont tepsire, egymástól kisebb távolságra helyezd el , és 15 percre tedd a sütőbe.
Tepsiből szépen megsütve vedd ki, és hagyd kihűlni.
Tálalhatod azonnal, de egy jól zárható fém dobozban néhány hétig friss marad.