Fantasztikus édes-savanykás íz a nyári melegben mindig nagyon jólesik. A citromos krém készítése közben is összefut a nyál az ember szájában. Amint kész a süti, nem csoda, ha elfogy szinte az egész torta. Az egész család imádni fogja.Íme a szuper recept!
Citrompite
Hozzávalók:
tésztához:
12 dkg liszt
6 dkg margarin
3 dkg porcukor
1 db tojás
sütőpapír, sütőbab
krémhez:
10 dkg cukor
3 db tojás
2 db citrom
12 dkg margarin
Így készítsd el:
Morzsold össze a lisztet, margarint és a porcukrot. Verd fel a tojást és add hozzá a tésztához. Csomagold folpackba és tedd egy órára a hűtőbe.
Lisztezett felületen a tésztát nagyjából 3 mm vastagra nyújtsd. Béleld vele ki a piteformát. Szűrd meg villával, helyezd rá a sütőpapírt, majd szórd rá a babot. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 percig süsd, majd távolítsd el a sütőpapírral a babot és süsd még pár percig.
Készítsd el a krémet. Forró vízfürdő felett a tojásos masszát (tojások, cukor, citrom leve, reszelt citromhéj) állandó keverés mellett sűrítsd be. Vedd le a tűzről, kicsit hagyd kihűlni és olvaszd bele a margarint. Öntsd bele a krémet a formába és tedd be a citrompitét egy órára a hűtőbe.