RETRO RÁDIÓ

3 bizarr sárgabaracklekvár: te megkóstolnád ezeket az ízeket?

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 11. 11:00

A nyár kellős közepéhez értünk, így javában tart a lekvárbefőzési szezon. Ennek apropóján sárgabaracklekvár különlegességeket mutatunk neked. Íme, 3 igazán bizarr ízvilágú lekvár recept!

Isteni finom lekvárokat lehet nyár közepén készíteni. És mivel épp a sárgabarack érik, hoztunk hozzá néhány különleges, vagy éppenséggel bizarr receptet. Vajon elég nyitott vagy arra, hogy ezeket is elkészítsd és megkóstold? 3 különleges lekvár elkészítéséhez adunk tippet. Mihez eheted ezeket az extrém finomságokat? Most kiderül! 

Sárgabaracklekvár Homemade,Apricot,Jam,With,Lavender,Flowers,,Surrounded,By,Fresh,Apricots
Sárgabaracklekvár: 3 bizarr recept / Fotó: shine.graphics / Shutterstock

Sárgabaracklekvár: bizarr receptek

 

1. Levendulás-fehér csokis 

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack, kimagozva
  • 400 g cukor
  • 1 evőkanál szárított levendulavirág
  • 100 g fehér csoki, apróra törve
  • 1 citrom leve

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a barackokat, vágd fel apróra. Majd a cukorral és a citrom levével együtt kevergetés mellett, lassú tűzön főzd meg. 
  2. Vedd le a tűzről, add hozzá a levendulát és a fehér csokit.
  3. Kevergesd, míg a csoki elolvad, majd hagyd pihenni 10 percre.
  4. Töltsd üvegekbe a megszokott módon.

Tipp: palacsintába és vanília fagyihoz is isteni! 

Jó étvágyat!

2. Rozmaringos-füstölt sós

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack, kimagozva
  • 250 g nádcukor
  • 1 tk füstölt só (pl.: Maldon)
  • 2 ág rozmaring
  • 1 lime leve és héja

Így készítsd el:

  1. A megmosott és feldarabolt sárgabarackokat a cukorral és a lime levével főzd alacsony lángon 20 percig.
  2. Add hozzá a rozmaringot és a füstölt sót, a lime reszelt héját és főzd további 15 percen keresztül, majd a rozmaringot vedd ki.
  3. Turmixold össze, és ha kihűlt mehet a tiszta üvegekbe.

Tipp: Sajtok és grillezett camambert mellé isteni!

Jó étvágyat!

3. Csilis-whiskeys

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack, kimagozva
  • 300 g cukor
  • 1 dl bourbon whiskey
  • 1-2 friss piros chili (kimagozva, apróra vágva)
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 tk. só

Így készítsd el:

  1. A barackokat mosd meg, vágd fel apróra, keverd össze a cukorral és a citrommal.
  2. Lassan főzd 30 percen keresztül, majd add hozzá a chilit és a bourbon-t.
  3. Főzd tovább kis lángon 10-15 percig, majd steril üvegekbe töltsd bele.

Tipp: Grillezett húsok mellé nagyon finom. Édes, füstös és csípős is egyszerre.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.