
3 bizarr sárgabaracklekvár: te megkóstolnád ezeket az ízeket?
A nyár kellős közepéhez értünk, így javában tart a lekvárbefőzési szezon. Ennek apropóján sárgabaracklekvár különlegességeket mutatunk neked. Íme, 3 igazán bizarr ízvilágú lekvár recept!
Isteni finom lekvárokat lehet nyár közepén készíteni. És mivel épp a sárgabarack érik, hoztunk hozzá néhány különleges, vagy éppenséggel bizarr receptet. Vajon elég nyitott vagy arra, hogy ezeket is elkészítsd és megkóstold? 3 különleges lekvár elkészítéséhez adunk tippet. Mihez eheted ezeket az extrém finomságokat? Most kiderül!

Sárgabaracklekvár: bizarr receptek
1. Levendulás-fehér csokis
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack, kimagozva
- 400 g cukor
- 1 evőkanál szárított levendulavirág
- 100 g fehér csoki, apróra törve
- 1 citrom leve
Így készítsd el:
- Mosd meg a barackokat, vágd fel apróra. Majd a cukorral és a citrom levével együtt kevergetés mellett, lassú tűzön főzd meg.
- Vedd le a tűzről, add hozzá a levendulát és a fehér csokit.
- Kevergesd, míg a csoki elolvad, majd hagyd pihenni 10 percre.
- Töltsd üvegekbe a megszokott módon.
Tipp: palacsintába és vanília fagyihoz is isteni!
Jó étvágyat!
2. Rozmaringos-füstölt sós
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack, kimagozva
- 250 g nádcukor
- 1 tk füstölt só (pl.: Maldon)
- 2 ág rozmaring
- 1 lime leve és héja
Így készítsd el:
- A megmosott és feldarabolt sárgabarackokat a cukorral és a lime levével főzd alacsony lángon 20 percig.
- Add hozzá a rozmaringot és a füstölt sót, a lime reszelt héját és főzd további 15 percen keresztül, majd a rozmaringot vedd ki.
- Turmixold össze, és ha kihűlt mehet a tiszta üvegekbe.
Tipp: Sajtok és grillezett camambert mellé isteni!
Jó étvágyat!
3. Csilis-whiskeys
Hozzávalók:
- 1 kg sárgabarack, kimagozva
- 300 g cukor
- 1 dl bourbon whiskey
- 1-2 friss piros chili (kimagozva, apróra vágva)
- 1 citrom leve és héja
- 1 tk. só
Így készítsd el:
- A barackokat mosd meg, vágd fel apróra, keverd össze a cukorral és a citrommal.
- Lassan főzd 30 percen keresztül, majd add hozzá a chilit és a bourbon-t.
- Főzd tovább kis lángon 10-15 percig, majd steril üvegekbe töltsd bele.
Tipp: Grillezett húsok mellé nagyon finom. Édes, füstös és csípős is egyszerre.
Jó étvágyat!







