Észre sem veszed és vége a nyárnak és ezzel együtt elérkezik a szőlőlekvár ideje is. Készítsd el te is zamatos szőlőből, mutatjuk a trükköt, hogyan lesz isteni finom.
Ez a lekvár a sütőben készül, a végeredmény pedig igazán zamatos. Szőlőlekvár, ahogy még te sem ismered, mutatjuk a trükköt, hogyan lesz isteni és igazán nagy kedvenc. Íme a lépések.
Szőlőlekvár zamatos vörös szőlőből /Fotó: Momentum studio / Shutterstock
Szőlőlekvár recept
Hozzávalók:
vörös szőlő (választhatsz más fajtát is)
kevés cukor, (ha nem elég édes a szőlő)
Így készítsd el:
Mosd meg a szőlőt, tedd be a tepsibe, és 100 C fokon süsd, amíg a levét ki nem adja. A szőlő fajtától függ a sütési idő.
Préseld át, ha nincs otthon préselőd, akkor botmixerrel pépesítsd.
Amint kezd megkocsonyásodni a szőlő alap, akkor rotyogtass rajta még 3 percig. Tehetsz bele cukrot, ha megkívánja, de nélküle is készítheted, ha elég édes a gyümölcs.
Míg sülnek a szőlőszemek, az üvegeket készítsd elő. Steril, jól zárható üvegeket használj.
Amint kész a főzet, oszd szét az üvegekbe a szőlőlekvárt, majd jól zárd őket le, fordítsd a fejükre, és tedd őket a száraz dunsztba.
Hagyd kihűlni és mehetnek be a kamrába a polcra.
Jó étvágyat!
Jó, ha tudod:
Így hat a testedre a vörös szőlő:
Fogyasztása javítja a vérkeringést
Csökkenti az infarktus kockázatát
Gazdag vas-és folsavtartalma fontos a vérképzésben
Benne lévő kálium vízhajtó hatása elősegíti az anyagcserét
Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának esélyét
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.