tóth gabi
Szaftos pörköltek párja a nokedli, gyerekek kedvence pedig a tojásos változata. Néha meggyűlik vele az ember baja, de ha ezeket a trükköket megfontolod, tökéletes lesz a tészta.
Minden háziasszonynak megvan a maga nokedlireceptje, hiszen a nagyik és a dédik már generációkkal korábban kikísérletezték, hogyan lesz igazán finom a tésztája. Így nehéz kijelenteni, kinek a nokedlije a tökéletes, de vannak azért trükkök, melyekkel nagyon ízletes és nagyon jó állagú lesz ez a közkedvelt magyar köret. Mutatjuk is a receptet!
Ebben a kérdésben a vélemények különbözőek. Öblítés nélkül előfordulhat, hogy a nokedli kicsit ragacsos lesz. Ezért többen az öblítést választják. Így viszont a tészta felületéről lemosódik a tápanyag, és kihűl a nokedli. Így attól függően érdemes döntést hozni, hogy mivel tálalod fel a galuskát. Olajban vagy vajban is megforgathatod, így praktikusan újra átforrósíthatos a nokedlit. Vagy ha tojással készíted, akkor is adja magát ugyanez a megoldás...
Ha szeretnéd a tésztát kicsit megbolondítani, tehetsz bele snidlinget, medvehagymát vagy spenótot és fokhagymát is!