Magyar Péter édesapja meglopta, zsarolta, késsel fenyegette a saját rokonát

INSIDER
Létrehozva: 2024.05.07.

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

Fejedelmi lakoma ebédre egy finom sült oldalas, de gyakori, hogy hiába a gondos sütés, kiszárad, rágós lesz. Egy olyan trükköt mutatunk, amivel ez nem fordulhat elő!

Nemigen találkozni olyan emberrel, aki azt mondaná, hogy nem szereti a sült oldalast, nem véletlen, hogy a magyar háztartásokban gyakran készítik ezt a mennyei ételt. Akkor tökéletes, ha kívül ropogósra sül, de belül szaftos, omlós marad, és nem mindegy a fűszerezés sem: van, aki csak sót, borsot és fokhagymát tesz rá, mások mézzel és mustárral készítik, de isteni zöldfűszerekkel is, például rozmaringgal vagy majoránnával. De bármelyik változat mellett is döntesz, jó, ha a van a tarsolyodban egy trükk, amitől nem szárad ki, alaposan átsül, és szaftos lesz belül.

Delicious,Barbecued,Spare,Ribs,On,Plate,On,Dark,Background.,Tasty
Ezzel a trükkel tökéletes lesz a sült oldalas! Fotó: Timolina /  Shutterstock

Tekerd sütőpapírba és alufóliába!

Első körben tisztítsd meg az oldalast, távolítsd el a hártyát, ha pedig csontszilánkok vannak rajta, mosd le folyó vízben. Ha a hűtőből frissen vetted ki, várd meg sütés előtt, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen a hús. Ezután jöhet a fűszerezés; kend be egy leheletvékony mustárréteggel az oldalast. Ettől nem lesz mustáríze, viszont a savasság miatt jobban felpuhulnak sütés közben a rostok, ráadásul a fűszer is jobban a rátapad a húsra. A mustár után szórd meg ízlés szerint a fűszerekkel, sózd, majd tedd rá egy sütőpapírra a húst, és jó alaposan csomagold bele! A sütőpapírba csomagolt oldalast pedig alufóliába is bugyoláld be, lehetőleg légmentesen. Ezután jöhet a sütés: 135-140 Celsius fokos, előmelegített sütőben süsd 2-2,5 órán keresztül a becsomagolt húst. Ezután csomagold ki a fóliából, sütőpapírból, majd kend meg barbeque-szósszal, és tedd vissza a sütőbe: 200-220 fokon süsd ropogósra. Isteni, tökéletes sült oldalas lesz a végeredmény! 

 

 

 

origo.hu

Nincs több idő: eddig soha nem tapasztalt háború jön?

ripost.hu

Jön a változás, 3 csillagjegy életébe szól bele az univerzum

mandiner.hu

Exkluzív interjú: Meglopta, zsarolta és késsel fenyegette Magyar Péter édesapja a saját rokonát + videó

ripost.hu

Most jött: robbanás történt Magyarországon, nagy a baj

mandiner.hu

A Mandiner megtudta, ki lehet Mészöly Géza utódja Újpesten!

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

travelo.hu

Elkészült: színes, illatos rózsák pompáznak a Gellért-hegyi rózsakertben

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

ripost.hu

Zimány Linda besokkalt, ügyvédekkel támad

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Ez lesz a a nyár kedvenc süteménye, ilyen finom epres desszertet még nem ettél

FAZÉK

Így készül a roppanós cseresznyebefőtt, ez a recept mindent visz

FAZÉK

Eper és bodza, a legyőzhetetlen páros: fantasztikus recepteket mutatunk

FAZÉK

Ilyen finomat még nem ettél: Így készül a citromos spárgás-csirkés penne