FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.30.

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

Egy lépésre vagy a tökéletesen ízletes és ropogós rántott hústól. Ne tétovázz, légy nyitott az újításra! Készítsd el egy kicsit másképpen a kedvencedet!

A ropogós rántott hús titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. A végeredmény mennyei lesz. Cseréld le a lisztet és a zsemlemorzsát. Ne ragaszkodj a klasszikus megoldáshoz, próbáld ki ezt a panírozási módot, nem fogod megbánni! 

Crispy Pork chop
Fotó: dirkr /  Getty Images

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csont nélküli karaj
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • olaj a sütéshez, vagy kókuszolaj

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a húst és klopfold ki. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint.
  2. Törd apróra a kukoricapelyhet, míg morzsalékos nem lesz.
  3.  Úgy panírozd be a húsokat, hogy a liszt helyett kukoricakeményítőt használj, majd a tojásban forgasd őket meg, végül pedig használj zúzott kukoricapelyhet a zsemlemorzsa helyett.
  4. Nagy serpenyőben, forró olajban vagy kókuszzsírban süsd meg a rántott húst. Fedő alatt nagy lángon 3 percig, majd fordítsd meg őket és a másik oldalukat kis lángon 2 percig. Frissen tálald a rántott húst, isteni lesz az általad választott körettel, savanyúsággal.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek