RETRO RÁDIÓ

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 04. 30. 15:00

Egy lépésre vagy a tökéletesen ízletes és ropogós rántott hústól. Ne tétovázz, légy nyitott az újításra! Készítsd el egy kicsit másképpen a kedvencedet!

A ropogós rántott hús titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. A végeredmény mennyei lesz. Cseréld le a lisztet és a zsemlemorzsát. Ne ragaszkodj a klasszikus megoldáshoz, próbáld ki ezt a panírozási módot, nem fogod megbánni! 

Crispy Pork chop
Fotó: dirkr /  Getty Images

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csont nélküli karaj
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • olaj a sütéshez, vagy kókuszolaj

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a húst és klopfold ki. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint.
  2. Törd apróra a kukoricapelyhet, míg morzsalékos nem lesz.
  3.  Úgy panírozd be a húsokat, hogy a liszt helyett kukoricakeményítőt használj, majd a tojásban forgasd őket meg, végül pedig használj zúzott kukoricapelyhet a zsemlemorzsa helyett.
  4. Nagy serpenyőben, forró olajban vagy kókuszzsírban süsd meg a rántott húst. Fedő alatt nagy lángon 3 percig, majd fordítsd meg őket és a másik oldalukat kis lángon 2 percig. Frissen tálald a rántott húst, isteni lesz az általad választott körettel, savanyúsággal.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.