Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús
Egy lépésre vagy a tökéletesen ízletes és ropogós rántott hústól. Ne tétovázz, légy nyitott az újításra! Készítsd el egy kicsit másképpen a kedvencedet!
A ropogós rántott hús titka a kukoricakeményítő és a kukoricapehely. A végeredmény mennyei lesz. Cseréld le a lisztet és a zsemlemorzsát. Ne ragaszkodj a klasszikus megoldáshoz, próbáld ki ezt a panírozási módot, nem fogod megbánni!
Hozzávalók:
1/2 kg csont nélküli karaj
15 dkg kukoricapehely
10 dkg kukoricakeményítő
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez, vagy kókuszolaj
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a húst és klopfold ki. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint.
Törd apróra a kukoricapelyhet, míg morzsalékos nem lesz.
Úgy panírozd be a húsokat, hogy a liszt helyett kukoricakeményítőt használj, majd a tojásban forgasd őket meg, végül pedig használj zúzott kukoricapelyhet a zsemlemorzsa helyett.
Nagy serpenyőben, forró olajban vagy kókuszzsírban süsd meg a rántott húst. Fedő alatt nagy lángon 3 percig, majd fordítsd meg őket és a másik oldalukat kis lángon 2 percig. Frissen tálald a rántott húst, isteni lesz az általad választott körettel, savanyúsággal.