"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2023.09.11.

Megújult a panír, így lesz szaftos a rántott hús

A rántott hús sláger a legtöbb magyar családban. Néhány szuper tippet hoztunk neked, hiszen így tényleg istenien puha lesz a hús és ropogós a panír!

Szerző Sors Edina

Néhány jól bevált trükk, és szaftos, finom lesz a rántott hús. Érdemes az ötletek közül mazsolázni, kipróbálni őket. Lepd meg a családot valami újjal! Egy apró változtatás is hozhat új ízeket, fontold meg és láss neki a hétvégén! 

Final,Stage,Of,Coating,Meat,In,Breadcrumbs,While,Making,Schnitzels.
Fotó: Marian Weyo / shutterstock
  1. A házi csirke és a pulykamell is szuper lesz, ha fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejbe beáztatod. Az így előkészített hús omlós és puha lesz, amikor kirántod.
  2. Kend be a húst panírozás előtt olívaolajjal, így tuti nem szárad ki, amikor aranybarnára sütöd.
  3. Önts egy kis sört panírozásnál a tojásba, nemcsak finom lesz a hús, de puha is. 
  4. A csirke és a pulykamellet is jobban ki tudod klopfolni, ha celofán közé teszed, egyben marad a hús és vékony lesz, így a kisütésnél is egyenletes és szaftos marad.
  5. Panírozásnál ha éppen fogyóban van a tojás, öntsd fel egy kis tejjel. Jó hatással lesz a bundára. 
  6. Tegyél a tojásba lisztet és tejet is, így vastagabb, de nem szárazabb lesz a rántott hús.
  7. Ha elfogyna a morzsa, tegyél hozzá szezámmagot és reszelt sajtot. Változatosabb lesz a vasárnapi rántott hús.
  8. Nagyon fontos, hogy lassú tűzön süsd ki a hús első oldalát és fedő alatt. Így lesz világos és puha is. 

Rántott csirkemell

Vegetable,Salad,With,Fried,Chicken,Meat
Fotó: Jacek Chabraszewski / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 liter tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki. Sózd le, és tedd egy nagyobb tálba, majd önts rá annyi tejet, hogy ellepje.
  2. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd fedd le fóliával, és helyezd a hűtőbe egész éjszakára.
  3. Másnap, mielőtt kisütnéd, öntsd le róla a fokhagymás tejet, és a szokásos módon panírozd be. 
  4. Végül bő olajban süsd aranybarnára.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek