Néhány jól bevált trükk, és szaftos, finom lesz a rántott hús. Érdemes az ötletek közül mazsolázni, kipróbálni őket. Lepd meg a családot valami újjal! Egy apró változtatás is hozhat új ízeket, fontold meg és láss neki a hétvégén!
A házi csirke és a pulykamell is szuper lesz, ha fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejbe beáztatod. Az így előkészített hús omlós és puha lesz, amikor kirántod.
Kend be a húst panírozás előtt olívaolajjal, így tuti nem szárad ki, amikor aranybarnára sütöd.
Önts egy kis sört panírozásnál a tojásba, nemcsak finom lesz a hús, de puha is.
A csirke és a pulykamellet is jobban ki tudod klopfolni, ha celofán közé teszed, egyben marad a hús és vékony lesz, így a kisütésnél is egyenletes és szaftos marad.
Panírozásnál ha éppen fogyóban van a tojás, öntsd fel egy kis tejjel. Jó hatással lesz a bundára.
Tegyél a tojásba lisztet és tejet is, így vastagabb, de nem szárazabb lesz a rántott hús.
Ha elfogyna a morzsa, tegyél hozzá szezámmagot és reszelt sajtot. Változatosabb lesz a vasárnapi rántott hús.
Nagyon fontos, hogy lassú tűzön süsd ki a hús első oldalát és fedő alatt. Így lesz világos és puha is.
Rántott csirkemell
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
só
1 liter tej
2 gerezd fokhagyma
2 bögre liszt
3 db tojás
2 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki. Sózd le, és tedd egy nagyobb tálba, majd önts rá annyi tejet, hogy ellepje.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd fedd le fóliával, és helyezd a hűtőbe egész éjszakára.
Másnap, mielőtt kisütnéd, öntsd le róla a fokhagymás tejet, és a szokásos módon panírozd be.