RETRO RÁDIÓ

Megújult a panír, így lesz szaftos a rántott hús

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 09. 11. 14:00

A rántott hús sláger a legtöbb magyar családban. Néhány szuper tippet hoztunk neked, hiszen így tényleg istenien puha lesz a hús és ropogós a panír!

Néhány jól bevált trükk, és szaftos, finom lesz a rántott hús. Érdemes az ötletek közül mazsolázni, kipróbálni őket. Lepd meg a családot valami újjal! Egy apró változtatás is hozhat új ízeket, fontold meg és láss neki a hétvégén! 

Final,Stage,Of,Coating,Meat,In,Breadcrumbs,While,Making,Schnitzels.
Fotó: Marian Weyo / shutterstock
  1. A házi csirke és a pulykamell is szuper lesz, ha fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejbe beáztatod. Az így előkészített hús omlós és puha lesz, amikor kirántod.
  2. Kend be a húst panírozás előtt olívaolajjal, így tuti nem szárad ki, amikor aranybarnára sütöd.
  3. Önts egy kis sört panírozásnál a tojásba, nemcsak finom lesz a hús, de puha is. 
  4. A csirke és a pulykamellet is jobban ki tudod klopfolni, ha celofán közé teszed, egyben marad a hús és vékony lesz, így a kisütésnél is egyenletes és szaftos marad.
  5. Panírozásnál ha éppen fogyóban van a tojás, öntsd fel egy kis tejjel. Jó hatással lesz a bundára. 
  6. Tegyél a tojásba lisztet és tejet is, így vastagabb, de nem szárazabb lesz a rántott hús.
  7. Ha elfogyna a morzsa, tegyél hozzá szezámmagot és reszelt sajtot. Változatosabb lesz a vasárnapi rántott hús.
  8. Nagyon fontos, hogy lassú tűzön süsd ki a hús első oldalát és fedő alatt. Így lesz világos és puha is. 

Rántott csirkemell

Vegetable,Salad,With,Fried,Chicken,Meat
Fotó: Jacek Chabraszewski / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 liter tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Szeleteld fel a csirkemellet, ha szükséges klopfold ki. Sózd le, és tedd egy nagyobb tálba, majd önts rá annyi tejet, hogy ellepje.
  2. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd fedd le fóliával, és helyezd a hűtőbe egész éjszakára.
  3. Másnap, mielőtt kisütnéd, öntsd le róla a fokhagymás tejet, és a szokásos módon panírozd be. 
  4. Végül bő olajban süsd aranybarnára.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.