Létrehozva: 2023.03.11.

Őrület, de ezeket a kajákat is bepanírozza a magyar

Ha eddig azt hitted, csupáncsak vicc, hogy mindent be lehet panírozni, akkor tévedtél! Egy internetes csoportban olyan rántott ételeket osztottak meg magyar háziasszonyok, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Mutatjuk a legmeredekebb ötleteket, amik valamiért mégis működnek.

Mint mindennek, így a panírozásnak is megvan a maga története: ezt a konyhai eljárást már az ókori Bizáncban is alkalmazták, de Európában csak a 19. században terjedt el. Hazánkba Bécsből érkezett meg, azóta állandó vendég a vasárnapi ebédlőasztalon a rántott hús, de itt kár lenne megállni, hiszen a rántott zöldségek – cukkini, csillagtök – és a gomba is isteni. A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában forgatott, majd hirtelen kisütött ételek roppant népszerűek, annak ellenére is, hogy egyre több ellenzője is akad az eljárásnak, hiszen ezek az ételek általában rengeteg kalóriát tartalmaznak, így hizlalhatnak is. Ám ha nem minden egyes nap fogyasztja őket valaki, hanem például hetente egyszer, akkor valószínűleg – megfelelő mennyiségű, rendszeres testmozgás mellett – nem áll fenn ez a veszély. A panírt a végtelenségig lehet variálni, például fűszerezni, de van, aki szereti a változatosságot a panírozott ételek terén. Egy Facebook-csoportban háziasszonyok mutatták meg, mi mindent szoktak bepanírozni. Bár elsőre némelyik ötlet furcsának tűnhet, rendre ki is derült, hogy ezek a szokatlan ételek működnek, finomak, és sokkal többen készítik el őket, mint hinnéd. Ezekből hoztunk válogatást.

Breading,Ingredients,Used,To,Make,Fried,Chicken,Milanese,Chicken,,
Panírozásra fel! Fotó: Tacar / Shutterstock

Kovászos uborka

Ez a klasszikus savanyúság pikáns és különleges ropogtatnivaló lehet, ha kap némi bundát, és forró olajban kisütöd. Negyedekre kell vágni az uborkákat, a panírozáshoz a lisztből és a tojásokból palacsintatészta állagú keveréket kell készíteni, és ebben megmártani őket – majd jöhet a morzsa és a sütés. Paprikakrémes mártogatóssal az igazi.

Töltött káposzta

Az biztos, hogy akármilyen is az íze, nagyon laktató étel lehet; és meglepően sokan szokták elkészíteni! Leginkább akkor jön kapóra, ha rengeteg a maradék töltött káposzta, amit nem szeretnél lefagyasztani. Az elkészítése egyszerű: fogd a töltelékeket, csepegtesd le őket alaposan, majd forgasd meg lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő olajban süsd ki őket.

Sült oldalas

Leginkább a grillpartikról megmaradt barbecue oldalasok számára igazi mentsvár, ha kapnak egy kis bundát. Aki kóstolta már, azt mondja, isteni, ahogy a pikáns, fokhagymás sült íz és a ropogós bunda találkozik.

Tejbegríz

Kiadós, laktató édesség, plusz a maradék tejbegríztől is megszabadulhatsz vele. Vizes késsel fel kell darabolni a kész tejbegrízt, majd a szokásos módon bepanírozni, és lassú tűzön kisütni. Porcukorral szórva, vagy pudinggal leöntve tálaljuk.

Pacal

Van, aki már a gondolatától is rosszul van, de azért jócskán akadnak, akik időről időre elkészítik. 8-10 centis négyzetekre kell vágni a megtisztított pacalt, majd babérleveles-hagymás vízben két órát főzni. Csepegtetés után dupla panírt kell kapjon, majd ki kell sütni, mint a rántott húst. Rizzsel, tartármártással az igazi.

Zeller

Nem csak cukkinit és patisszont lehet rántani! A zeller markáns íze nagyon is passzol a ropogós bundához. A zellert fel kell darabolni 2-3 centis darabokra, sós vízben 3 percig főzni, majd leszűrni, és ha kihűlt, már lehet is panírozni. Mártogatóssal tálalva isteni nassolni való.

Mackósajt

A kockasajt évtizedek óta tartja a helyét az üzletek polcain és a háztartásokban; de arra biztos nem gondoltál, hogy ki is lehet rántani! Az egész csomag sajtot be kell tenni egy órára a fagyasztóba a művelet előtt, majd dupla panírozás után mehet is a forró olajba. Bár az ötlet bizarr, a végeredmény egy gyors, finom rántott sajt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

magyarnemzet.hu

Beragadt a rajtnál Baranyi Krisztina, a balos pártok nélkül nem gyűlnek az aláírások

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk