
Ettől a hozzávalótól lesz isteni a sült tök
Ezt az őszi finomságot mindenki szereti, és soha nem lehet megunni. A sütőtök sütése nem igényel túl nagy konyhai tudást, de van egy apró trükk, amitől sokkal édesebb, finomabb lesz.
Már javában tart ennek az őszi zöldségnek a szezonja, amit leginkább sütve szeretünk a tányérra tenni. Szerencsére a sütőtök sütése nem igényel túl sok előkészületet, de van egy hozzávaló, amitől még finomabb lesz – ugyanis megkaramellizálódik a teteje, és sokkal intenzívebb lesz az íze. Ez a mézes sütőtök recept új dimenzióba helyezi ezt az őszi finomságot!

Sütőtök sütése mézzel
Hozzávalók:
- 1 db szép sütőtök
- 1 ek méz
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a tököt, majd darabold fel. Kapard ki kanállal a magokat. Tegyél alufóliát a tepsi aljára, hogy a lecsurgó méz ne égjen rá. Helyezd rá a tökszeleteket, majd alaposan locsold be őket a frissen facsart citromlével, utána egyenletesen csorgass rájuk mézet.
- A tököt 200 Celsius fokra előmelegített sütőben süsd kb. fél órán keresztül, míg meg nem puhul, és meg nem karamellizálódik a méz a tetején. Ha elkészült, még melegen tálald.






