
Pillekönnyű almahab, mentsd el ezt a receptet
Ha szeretnél egy gyors, könnyű édességet, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Ez a pillecukor házilag is elkészíthető, habos, és kizárólag alma van benne; mutatjuk a receptet!
Ezt az édességet szinte mindenki szereti, de általában készen vesszük meg a boltban. Pedig a pillecukor házilag is egyszerűen elkészíthető; és az őszi-téli időszakban mi más is lehetne az alapanyaga, ha nem az alma? A bolti változatokkal szemben ez nincs tele cukorral, ha akarod, teljesen elhagyhatod a receptből, tisztán, almásan is nagyon finom lesz ez az almás pillecukor, és bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető, mutatjuk!

Almás pillecukor házilag
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 1 dl víz
- 40 g instant zselatin
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
- Mosd- és hámozd meg az almákat, darabold kis kockákra, majd öntsd fel őket annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi őket (az 1 dl elvileg pont elegendő ehhez a mennyiséghez). Lassú tűzön főzd mindaddig, amíg meg nem puhulnak, ez 10-15 perc.
- Hagyd kihűlni a főtt almát, add hozzá a zselatint és ízlés szerint a cukrot, majd botmixerrel pépesítsd. Körülbelül húsz perc után kezd majd megszilárdulni ekkora mennyiségnél, és ekkor a két-háromszorosára is dagad az almahab. Ekkor öntsd a keveréket egy jénai tálba vagy mély tepsibe, és borítsd be folpackkal.
- Két-három órát pihentesd a hűtőben, majd vágd fel kisebb darabokra.






