
Így készül a kanalas piskóta, ezt nem lehet elrontani
Ez az egyszerű süti akkor a legjobb, ha minél magasabbra nő sütés közben. Ha ez csak ritkán sikerül neked, akkor ez a piskóta recept életmentő lehet; a hozzávalókon kívül egy evőkanálra lesz csupán szükséged.
Nemcsak a kezdő háziasszonyoknak adja fel a leckét ez a sütemény, még akkor is összeeshet, ha már sokadjára csinálod. Ez a piskóta recept azonban segít, hogy ez ne fordulhasson elő; egyszerű elkészíteni, nem kell patikamérlegen kimérni a hozzávalókat – elég egy evőkanál, és a végeredmény egy tökéletes, magas piskóta lesz.

Kanalas piskóta recept
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 csom sütőpor
- 1 csip. só
Elkészítés:
- Válaszd szét a tojásokat, a sárgákat keverd fehéredésig a cukor felével és a csipetnyi sóval. A tojásfehérjékből verj kemény habot a cukor másik felével. Óvatos mozdulatokkal keverd a habot a kikevert tojássárgákhoz, hogy ne törjön meg, majd szitáld rá két adagban a sütőporral elkevert lisztet, és ezt is óvatosan keverd a masszához.
- Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd majd 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben süsd 20-30 percig. 20 perc elteltével végezz tűpróbát.
Erre figyelj sütés közben
- Ne kend ki a tepsit: az olajozott/zsírozott felületen nem tud felkapaszkodni a tészta az edény oldalán, így össze fog esni, amint kiveszed a sütőből.
- Ne kíváncsiskodj: ha nyitogatod a sütőajtót, miközben készül a piskóta, a beáramló hideg levegő hatására a tészta összeeshet; az első húsz percben semmiképpen ne nyisd ki.
- Lassan verd a habot: a legtöbb robotgépen lehet a fokozatot állítani, vedd lassúra vagy közepesre.
- Pihentesd egy kicsit: a megsült piskótát vedd ki a tepsivel vagy tortaformával együtt, és hagyd pihenni tíz percet. Utána borítsd ki egy tortarácsra vagy néhány fakanál nyelére, hogy járjon alatta a levegő, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt krémet töltenél bele.






