
Így áztasd be a csirkemellet, hogy mennyei íze legyen
Hihetetlen finom lesz a csirkemell ezzel az egyszerű ötlettel. Sütéskor puha és aranybarna lesz a hús! Mutatjuk a receptet.
Ha szeretnéd, hogy a csirkemell kívül ropogós, belül omlós és mennyei ízű legyen, akkor - mint a hercegnőket - tejben-vajban fürdesd meg! Ezzel megelőzheted, hogy az ebédre készített csirke száraz és kemény legyen. Ha már egyszer otthon főzőcskézel, jobb ha első osztályú ebéddel kínálod a családodat! Ez a finom husit pedig az is megeheti, aki esetleg diétázik - igazi karcsúsító finomság. Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- sült csirke fűszerkeverék ( vagy só, bors, majoránna )
- 10 dkg vaj vagy margarin
Így készítsd el:
- A sütés előtti este a csirkemellet vágd fel vékony szeletekre, és áztasd be fokhagymás tejbe.
- Reggel vedd ki a tejből. Egy kényelmes méretű serpenyőben, pici vajon süsd meg a húst. Az első percekben fedő alatt hagyd puhulni, majd vedd le róla a fedőt és pirítsd meg mindkét oldalát.
- Tálald neked tetsző friss körettel! Zöldséggel, salátával igazi kíméletes, diétás ebéd lehet!
Jó étvágyat!







