RETRO RÁDIÓ

Így áztasd be a csirkemellet, hogy mennyei íze legyen

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 10. 15:30

Hihetetlen finom lesz a csirkemell ezzel az egyszerű ötlettel. Sütéskor puha és aranybarna lesz a hús! Mutatjuk a receptet.

Ha szeretnéd, hogy a csirkemell kívül ropogós,  belül omlós és mennyei ízű legyen, akkor - mint a hercegnőket - tejben-vajban fürdesd meg! Ezzel megelőzheted, hogy az ebédre készített csirke száraz és kemény legyen. Ha már egyszer otthon főzőcskézel, jobb ha első osztályú ebéddel kínálod a családodat! Ez a finom husit pedig az is megeheti, aki esetleg diétázik - igazi karcsúsító finomság. Mutatjuk a receptet.

Chicken,Fillet,Cooked,On,A,Grill,And,Garnish,Of,Rice,
Fotó: Timolina

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • sült csirke fűszerkeverék ( vagy só, bors, majoránna )
  • 10 dkg vaj vagy margarin

 

Így készítsd el:

  1. A sütés előtti este a csirkemellet vágd fel vékony szeletekre, és áztasd be fokhagymás tejbe. 
  2. Reggel vedd ki a tejből. Egy kényelmes méretű serpenyőben, pici vajon süsd meg a húst. Az első percekben fedő alatt hagyd puhulni, majd vedd le róla a fedőt és pirítsd meg mindkét oldalát. 
  3. Tálald neked tetsző friss körettel! Zöldséggel, salátával igazi kíméletes, diétás ebéd lehet!

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.