Létrehozva: 2017.01.28.

Ez a világbajnok csirke-recept felrobbantotta a netet

Õrült finom, rendkívül egyszerû és igazán különleges! Csodás ízek, isteni ebéd.

Szerző Ripost

Fenséges, pikáns, krémes és nagyon egyszerű! Ez a csirkeétel nem véletlenül lett igazi nagyágyú a neten: végtelenül könnyű elkészíteni, mégis egészen különleges ételt tudsz a tányérra tenni. Próbáld ki, és imádni fogod!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szezám- vagy olívaolaj
  • 1/2 kg csirkemell kockákra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál csiliszósz
  • 1 teáskanál citromlé vagy ecet
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 kis jalapeno apróra vágva
  • díszítéshez: karikákra vágott jalapeno és zöldhagyma
  • Így készítsd el:

    1. Hevítsd fel az olajat serpenyőben.

    2. Add hozzá a csirkét, majd minden egyéb összetevőt a krémsajt és a tejszín kivételével. Keverd össze, oszlasd el egyenletesen a serpenyőben.

    3. Fedd le a serpenyőt, hagyd kb. 8 percig közepes lángon összeérni az ízeket.

    4. Néhány percig fedő nélkül, kevergetve pirítsd tovább a csirkét, amíg a víz már elpárolgott az ételből.

    5. Add hozzá a krémsajtot és a tejszínt, keverd össze, majd 1 perc múlva vedd le a lángról.

    6. Díszítsd jalapeno és zöldhagyma szeletekkel és azonnal fogyaszthatod is!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek