RETRO RÁDIÓ

Ez a világbajnok csirke-recept felrobbantotta a netet

Ez a világbajnok csirke-recept felrobbantotta a netet
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 28. 12:32

Õrült finom, rendkívül egyszerû és igazán különleges! Csodás ízek, isteni ebéd.

Fenséges, pikáns, krémes és nagyon egyszerű! Ez a csirkeétel nem véletlenül lett igazi nagyágyú a neten: végtelenül könnyű elkészíteni, mégis egészen különleges ételt tudsz a tányérra tenni. Próbáld ki, és imádni fogod!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szezám- vagy olívaolaj
  • 1/2 kg csirkemell kockákra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál csiliszósz
  • 1 teáskanál citromlé vagy ecet
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 kis jalapeno apróra vágva
  • díszítéshez: karikákra vágott jalapeno és zöldhagyma
  • Így készítsd el:

    1. Hevítsd fel az olajat serpenyőben.

    2. Add hozzá a csirkét, majd minden egyéb összetevőt a krémsajt és a tejszín kivételével. Keverd össze, oszlasd el egyenletesen a serpenyőben.

    3. Fedd le a serpenyőt, hagyd kb. 8 percig közepes lángon összeérni az ízeket.

    4. Néhány percig fedő nélkül, kevergetve pirítsd tovább a csirkét, amíg a víz már elpárolgott az ételből.

    5. Add hozzá a krémsajtot és a tejszínt, keverd össze, majd 1 perc múlva vedd le a lángról.

    6. Díszítsd jalapeno és zöldhagyma szeletekkel és azonnal fogyaszthatod is!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.