
Ezt tedd tavasszal a palacsintába, ha isteni új ízekre vágysz
Tavaszi ízekre vágysz? Akkor a palacsintát is bolondítsd meg egy kicsit. Ezt tedd bele a tésztába, hidd el, ütős lesz!
Tavaszi ízekkel bolondítsd meg a palacsintát! Ezúttal nem az édes ízvilágban kalandozunk, de meglásd, nem bánod meg. A palacsinta tésztájából hagyd most ki a cukrot, viszont keverj bele egy kis friss snidlinget, a végén pedig töltsd meg ízlés szerint bármilyen sós feltéttel. Mehet bele sonka, sajt, de akár cukkini, hal, gomba, vagy fűszeres hús is, de még a túróhoz is passzol a snidling. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 3 ek finomra vágott snidling
- só, bors
- 1 ek olaj a sütéshez
Így készítsd el:
- Tedd egy tálba a lisztet, a felvert tojásokkal keverd össze.
- Add hozzá a tejet, a snidlinget, a sót és a borsot. Fokozatos keverés mellett készítsd el a tésztát, az ásványvízzel pedig igény szerint hígítsd tovább.
- Tedd be a tésztát 1-2 órán keresztül pihentesd hűtőszekrényben.
- Majd pár csepp olajat forrósíts fel a palacsintasütőben, mérj rá egy merőkanálnyit a palacsintatésztából. Süsd a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára.
- A kész palacsintákat csúsztasd tányérra, és mehet is bele a választott töltelék.
Jó étvágyat!







